Nekad grupa studenata, a danas surađuju s najuglednijim imenima: Upoznajte europsku organizaciju koja stvara bolje i pravednije društvo

Propulsion team

U dinamičnoj prirodi poslovanja 21. stoljeća uspjeh poduzeća sve se više definira ne samo krajnjim rezultatom, već i utjecajem na društvo. Upoznajte Propulsion, pionirsku europsku organizaciju koju je 2010. godine osnovala grupa studenata vizionara sa zajedničkom misijom – stvoriti bolje, pravednije društvo svojim kreativnim umijećem.

“Bili smo djeca interneta sa savršenim engleskim naučenim kroz filmove i serije”

Na samom početku, osnivači Propulsiona, potaknuti strašću za ljudskim pravima, krenuli su kovati jedinstveni put. Njihova je vizija bila jasna – usmjerili bi svoje talente u izradu filmova, vođenje kampanja i dizajn materijala koji zagovaraju ciljeve u koje vjeruju, umjesto da “promoviraju uobičajene proizvode poput gotovinskih kredita ili grickalica”.

Darko Soković, rukovodeći partner za strategiju i razvoj i predsjednik Uprave europske organizacije Propulsion
FOTO: Danijel Rakić

Darko Soković, rukovodeći partner za strategiju i razvoj i predsjednik Uprave europske organizacije Propulsion, ističe:

Nismo znali ništa o tome, ali bili smo djeca interneta sa savršenim engleskim naučenim kroz filmove i serije, i dobro smo bili svjesni da je svjetsko znanje na internetu.

Predanost Propulsiona ovom etosu vođenom svrhom brzo je privukla klijente istomišljenika u svoje okrilje, potaknuvši ih na suradnju s nekim od najuglednijih imena u regionalnom poslovanju. Potpomognuti posvećenim internim sustavom za natječaje i predstavljanje, neprimjetno su proširili svoj portfelj kako bi obuhvatili vlade, međunarodne institucije i cijenjene organizacije, stvarajući nišu na konkurentnom tržištu.

Soković objašnjava:

Smatrali smo da kada treba tražiti klijente, to trebaju biti oni koji poput nas žele bolje, pravednije društvo. Htjeli smo raditi s najboljima u ovoj oblasti, a to su svakako razvojne agencije Ujedinjenih naroda, misije OESS-a, Europske unije i drugi slični igrači.

“Tko su ovi klinci i tko ih gura?”

S mladenačkom poletnošću, tim je krenuo na strmu krivulju učenja, snalazeći se u zahtjevnim izazovima međunarodnih natječajnih procedura. Unatoč početnim neuspjesima, njihov nepopustljivi duh i neprestana potraga za izvrsnošću tjerali su ih naprijed. Mnogima se u to vrijeme postavljalo pitanje “Tko su ovi klinci i tko ih gura?”. Nisu znali da je čista odlučnost ovih mladih inovatora bila pokretač njihovog uspona.

Do danas, Propulsion je otvorio urede u Bratislavi, Zagrebu, Beogradu i Sarajevu. Ono što je započelo kao dva pripremljena natječaja 2013. godine naraslo je na nevjerojatnih 100 godišnje, s više od 70 uspješnih ponuda, što je potvrda nepokolebljive predanosti njihovom cilju.

Propulsion
FOTO: Propulsion

Suradnja s velikim imenima

Kako se Propulsion nastavio razvijati, postalo je očito da su najuspješnije tvrtke bile one koje su duboko posvećene svojem društvenom utjecaju. Prepoznali su ključnu ulogu koju mogu imati u oblikovanju nove generacije diplomanata i osnaživanju ranjivih društvenih skupina.

Soković dodaje:

Ubrzo smo shvatili da za najuspješnije tvrtke nije važno samo koliko prodaju i zarađuju, već i u kakvom društvu posluju, tko je nova generacija koja završava fakultet i kako im pomoći da brže napreduju u njihove karijere te kako se neke ranjive društvene skupine mogu osnažiti da žive život punim plućima.

Ova spoznaja dovela je do ključnih partnerstava s titanima u industriji kao što su A1, AstraZeneca i PepsiCo, te do jednog od najvećih projekata zdravstvene, medijske i digitalne pismenosti “Mission: Oxygen“, koji u naredne četiri godine Propulsion provodi u Hrvatskoj i još dvije zemlje.

Danas, Propulsion stoji kao svjetionik transformacije društveno odgovornog poslovanja, s globalnim utjecajem koji obuhvaća Austriju, Njemačku, Francusku, Tursku, Nizozemsku i Cipar. Njihova priča svjedočanstvo je snage vizije, odlučnosti i nepokolebljive predanosti stvaranju boljeg svijeta kroz poslovanje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Propulsion

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu