“Snaga je u nama”: Uključite se u kampanju kojom se obilježava Mjesec borbe protiv raka dojke i podiže svijest

Liječenje raka dojke je dugotrajan proces, a teške lijekove tijelo nerijetko podnosi vrlo loše. Salvus je zato odabrao Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair jer ljepota i zdravlje organizma dolaze iznutra. Vjerujem da će se građani i ove godine odazvati te poduprijeti našu kampanju "Snaga je u nama" te da ćemo zajedno učiniti mnogo.

Rak dojke je najčešće dijagnosticirana zloćudna bolest u Europskoj uniji. Više od 355.000 žena u zemljama EU-a se godišnje suoči s dijagnozom raka dojke (13,3 % od svih dijagnoza raka). Prema posljednjim objavljenim podacima u Hrvatskoj, u 2019. godini zabilježeno je 2.999 slučajeva raka dojke, a od te su zloćudne bolesti u 2020. godini umrle 722 žene.

Tvrtka Salvus je u suradnji s Udrugama Europa Donna i Nismo Same pokrenula kampanju “Snaga je u nama”. Tijekom listopada tvrtka Salvus će od svake prodane bočice proizvoda Solgar Skin, Nails and Hair Formula donirati 10 kuna udrugama za psihološku pomoć oboljelima od karcinoma dojke te za projekt besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju. Kako bi bili što uočljiviji, u listopadu, mjesecu posvećenom borbi protiv raka dojke, proizvod će biti označen prepoznatljivom ružičastom vrpcom. 

FOTO: Getty Images

Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna dio je europske koalicije i krovna udruga za borbu protiv raka dojke u Hrvatskoj. Neovisna je, neprofitna organizacija čiji su članovi grupe i podružnice zemalja diljem Europe. Europa Donna Hrvatska radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju te radi na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti.

Zahvaljujući kampanji “Snaga je u nama” osigurat će se dio novca potrebnog za psihosocijalnu pomoć ženama oboljelih od raka, rekla je predsjednica doc. dr. Vesna Ramljak:

Rak dojke je treći maligni uzrok smrti u žena, nakon raka pluća i raka debelog i završnog crijeva. No, važna je i psihološka potpora u cjelokupnom procesu liječenja jer dijagnoza raka često uzrokuje snažne emocionalne reakcije. Najčešći osjećaj su šok, ljutnja, bespomoćnost, beznađe i nevjerica. Psihološka potpora integralni je dio liječenja i rehabilitacije. Prva razina potpore je emocionalna, koju oboljelima najčešće pružaju obitelj i prijatelji. Međutim, često je potrebna i druga razina pomoći – pomoć stručnjaka s iskustvom. Većinom su to psiholozi koji se bave zdravstvenom i kliničkom psihologijom. Stručna psihološka pomoć nije potrebna svim oboljelim osobama, ali jest nužna pogotovo kod izraženih anksiozno-depresivnih reakcija.

Besplatan prijevoz na kemoterapiju za sve žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama

Udruga Nismo same projekt besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju neprekidno provodi od 18. ožujka 2018. godine. Zahvaljujući donacijama dosad su bili potpora 620 žena oboljelih od raka kojima je osigurano više od 21.000 besplatnih vožnji taksijem na kemoterapiju i zračenje, istaknula je predsjednica udruge Ivana Kalogjera:

Iako je početkom godine situacija izgledalo bezizlazno, čak smo razmišljali i o ograničavanju usluge, zajedničkim smo snagama pokazali da su čuda moguća i da žene koje prolaze teško životno razdoblje uvijek mogu računati na našu pomoć. Pozivamo sve onkološke pacijentice koje se liječe u zagrebačkim bolnicama i potreban im je prijevoz na terapiju, da se jave na našu adresu e-pošte info@nismosame.com. Za ostvarivanje mogućnosti usluge prijevoza taksijem, koju osiguravamo u suradnji s Udrugom Radio Taxi Zagreb, nije potrebno biti članicom Udruge.
FOTO: PR

Tvrtka Salvus već 9. godinu zaredom donira novac udrugama žena oboljelih od raka, no ovaj put putem kampanje “Snaga je u nama”, rekla je brand menadžerica Solgara, dr. Svjetlana Benčić Colarić:

Liječenje raka dojke je dugotrajan proces, a teške lijekove tijelo nerijetko podnosi vrlo loše. Salvus je zato odabrao Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair jer ljepota i zdravlje organizma dolaze iznutra. Vjerujem da će se građani i ove godine odazvati te poduprijeti našu kampanju “Snaga je u nama” te da ćemo zajedno učiniti mnogo.

Kampanju “Snaga je u nama” podržale su mnogobrojne osobe iz javnog života: Josipa Pavičić, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvo prof. edu. rehab. Ivica Belina, Dubravko Šimenc, Sandra Perković i Domagoj Jakopović Ribafish.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Foto: PR

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu