Proizvod kojem vjeruje najviše žena: Evo na koji način Lactogyn kapsule čuvaju vaše intimno zdravlje, a sigurne su za trudnice i dojilje

Lactogyn kapsule

Vaginalnu mikrofloru čine mikroorganizmi rodnice, a predstavlja prirodni mehanizam zaštite od naseljavanja štetnih mikroorganizama. Narušena vaginalna mikrobiota podloga je za razvoj infekcija.

Čuvajte svoje intimno zdravlje i brinite o obnovi vaginalne mikrobiote uz pomoć proizvoda kojem vjeruje najviše žena*!

Čuvajte svoje intimno zdravlje
FOTO: JGL

Potrebno je osigurati unos dobrih bakterija

Treba znati da nisu sve bakterijske kulture iste. Vrlo malen broj bakterijskih kultura ima sposobnost naseljavanja sluznice rodnice. Zato bakterijsku kulturu treba pažljivo odabrati i koristiti je dovoljno dugo da stabilizira vaginalnu mikrobiotu i tako pomogne u sprječavanju ponavljanja infekcije.

Ispitivanja pokazuju da je dodatak s izabranim bakterijskim kulturama potrebno koristiti najmanje mjesec dana. Za obranu od štetnih bakterija vrlo je važna prisutnost laktobacila u debelom crijevu, koji će kolonizirati rodnicu i održavati vaginalnu mikrobiotu zdravom.

Također, vaginalne infekcije jedan su od najčešćih problema s kojima se susreću spolno aktivne žene. Nastaju kada obrambeni mehanizmi rodnice zakažu. Tada se smanji broj “dobrih” bakterija i poveća broj “štetnih” mikroorganizama.

Iznimno je važno liječiti ove upale i osigurati unos “dobrih” bakterija jer je u protivnom moguć razvoj komplikacija poput steriliteta, upale zdjeličnih organa, prijevremenog poroda i sl. U razdoblju 4 – 6 tjedana nakon liječenja vaginalna kandidijaza ponavlja se u 20 – 40 % slučajeva. Iz tog je razloga, uz liječenje akutne infekcije, važno oporaviti vaginalnu mikrobiotu.

Lactogyn kapsule
FOTO: JGL

Lactogyn kapsule za intimno zdravlje

Uz Lactogyn kapsule osigurajte bogatstvo dobrih bakterija važnih za intimno zdravlje. Prve su oralne kapsule s pažljivo odabranim i klinički ispitanim bakterijskim kulturama visokospecifičnim za vaginalnu mikrobiotu – Lactobacillus rhamnosus, GR-1® i Lactobacillus reuteri, RC-14® izoliranim iz zdrave vaginalne mikrobiote žene. Povećavaju broj laktobacila u rodnici i debelom crijevu važnih za ravnotežu vaginalne mikrobiote. Oralne kapsule potrebno je koristiti minimalno četiri tjedna, a sigurne su i za trudnice i dojilje.

Oralne kapsule dobro je uzimati za vrijeme:

  • liječenja genitalnih infekcija (uz antibiotik s vremenskim razmakom od najmanje tri sata ili antimikotik)
  • uz kontracepcijsku terapiju
  • kod ponavljajućih vaginalnih infekcija
  • kod stanja koja narušavaju otpornost organizma i stabilnost vaginalne mikrobiote.

Lactogyn je cjelovita linija proizvoda za njegu i zaštitu intimnog zdravlja žene. Linija obuhvaća oralne kapsule, vagitorije, gel i sapun za intimnu njegu. Namijenjen je ženama reproduktivne dobi te ženama u menopauzi i perimenopauzi.

Čuvajte svoje intimno zdravlje uz pomoć proizvoda kojima vjeruje najviše žena*!

*u kategoriji proizvoda za intimno zdravlje žene, izvor: IQVIA HR, 01/2023

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: JGL

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu