Vikend donosi besplatna predavanja ponajboljih zdravstvenih stručnjaka: Sve je spremno za 2. izdanje Back Together summita

Dok Killing me softly, Insomnia (I can’t get no sleep) i One day baby we’ll be old zvuče kao početak sjajne playliste, ujedno su i slikoviti nazivi atraktivnih panel rasprava drugog izdanja medicinsko-komunikacijskog summita Back Together.

S ciljem osvještavanja javnosti o važnim zdravstvenim temama, ovaj vikend, 17. i 18. rujna od 16 sati, na jednom će se mjestu okupiti renomirani stručnjaci iz područja medicine, znanosti i komunikacija. Potpuno besplatno, panele će i ove godine online moći pratiti baš svi građani, uz obaveznu prethodnu registraciju putem linka.

FOTO: Back Together summit

Od debljine i nesanice, preko ageizma i burnouta, do zdravlja crijeva i COVID-a

Za 17. rujna tako je najavljeno šest panela:

  • Another part of me/Debljina, bolest ili ne?” na kojem će sudjelovati Sanja Klobučar Majanović, Davor Miličić, Dinka Pavičić Baldani i Nataša Ban Toskić
  • na panelu Killing me softly/Zdravstvenom pismenošću protiv tihih ubojica današnjice – kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa diskutirat će Ana Gongola, Kristina Selthofer-Relatić i Davorka Herman Mahečić
  • mladi hrvatski liječnik s Harvarda Alen Juginović s kolegama Borisom Filipovićem i Domagojem Vidovićem raspravljat će o poremećajima spavanja na panelu I can’t get no sleep/Insomnia – Zašto je važan kvalitetan san?”
  • panelIn my place/Zdravlje mladih” okupit će, između ostalih, i Borisa Jokića i Dejana Nemčića
  • Branko Kolarić i Romana Galić s kolegama će iznijeti svoje viđenje dobizma na panelu One Day Baby We’ll Be Old/Ageizam uz Nastavni zavod Andrija Štampar
  • o sve češćem pregorijevanju na poslu, iz kuta korporacije, domova za starije i nemoćne te medicinskih ustanova, govorit će Sandra Karabatić i Ana Puljak s kolegama na panelu I Can’t Help Myself/Burnout.
Boris Jokić
FOTO: Back Together summit

Posljednji dan u tjednu, 18. rujna, donosi još šest zanimljivih i edukativnih rasprava koje se mogu pratiti online, a izdvajaju se stručnjaci Goran Hauser, Pave Markoš i Antonija Oršulić koji će progovoriti o gorućoj gastroenterološkoj temi na panelu Gut Feeling/Mikrobiom”. Neizostavan je i One way or another/Uloga dodataka prehrani u COVID-19 i postcovid oporavku Marije Bubaš, Alena Ružića i Darije Vranešić Bender, dok u Circle of Life/Plavi krug skrbi” Davor Skeledžija, Tomislav Božek, Martina Anić i Martina Šepetavc donose raspravu o tretiranju dijabetesa kroz zdravstveni sustav.

Cjeloviti raspored dostupan je ovdje.       

FOTO: Back Together summit

Predavanja su besplatna, ali treba se prijaviti

Registrirajte se putem linka i osigurajte na vrijeme svoje besplatno praćenje Back Together medicinsko-komunikacijskog summita. Sve novosti doznajte na društvenim mrežama Facebook, Instagram, LinkedIn te na službenoj internetskoj stranici i tako sudjelujte u kreiranju novog, boljeg i zdravijeg svijeta.

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Back Together summita.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Back Together summit

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu