Philips prikupio 25.000 kuna za pomoć Udruzi Kolibrići

Sanja D. (Philips), Marina M. (Kolibrici), Barbara B. (Philips)

Philips, vodeća tvrtka za zdravstvenu tehnologiju, u sklopu humanitarne akcije u prosincu prikupila je ukupno 25.000 kuna za Udrugu Kolibrići. Prikupljena svota novca uručena je predsjednici Udruge, Marini Magdić, a sav novac namijenjen je za kupnju pomagala i lijekova koja nisu na listi HZZO-a te pokrivanju troškova liječenja djece.

Humanitarna akcija trajala je cijeli prosinac, a za svaku novu prijavu na newsletter Philips je Udruzi donirao pet kuna. Uz prijavu na newsletter, svatko je mogao napisati i prigodnu božićnu čestitku, koja je u konačnici također predana udruzi Kolibrići. Najljepše božićne čestitke dostupne možete pročitati na Philipsovoj internetskoj stranici.

Zahvaljujući Philipsu Udruga Kolibrići lakše ulazi u 2022. godinu

Prilikom preuzimanja novčane pomoći prikupljene humanitarnom akcijom predsjednica Udruge Marina Magdić rekla je sljedeće:

U ime svih Kolibrića i njihovih roditelja iskreno se zahvaljujemo na donaciji koju smo primili u sklopu božićne humanitarne akcije. Zahvaljujemo se svim sudionicima na humanoj gesti i na tome što su odabrali baš Kolibriće – Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece. Zahvaljujući Philipsu s olakšanjem ćemo krenuti u još jednu godinu gdje ćemo u našim domovima pokušati stvoriti uvjete slične onima u jedinicama intenzivne njege, kako bi naša djeca mogla boraviti kod kuće uz svoje roditelje i obitelj. Donirani iznos omogućit će kupnju medicinskih pomagala i lijekova koja nisu na listi HZZO-a, a koja djeci Kolibrićima osiguravaju kvalitetniji i bolji život u njihovim domovima.
Philips humanitarna akcija
FOTO: Philips

Kolibrićima treba stalna njega, a roditeljima moralna i prijateljska podrška

Udruga Kolibrići osnovana je 2011. godine na inicijativu roditelja vitalno ugrožene djece s ciljem poboljšanja osnovnih životnih uvjeta. Radi se o neprofitnoj, humanitarnoj organizaciji koja broji oko 70 članova. 

Riječ je o životno ugroženoj djeci različitih medicinskih dijagnoza. Iz Udruge ističu da većina djece ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu i 24-satnoj roditeljskoj skrbi.

Dodaju da kroz Udrugu roditelji razmjenjuju iskustva te nastoje pomoći jedni drugima savjetom oko ostvarivanja prava. Osim toga, moralna i prijateljska podrška od neprocjenjive su važnosti, stoga su roditelji vrlo aktivni u grupi osnovanoj na društvenoj mreži.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Philips

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu