Rak prostate drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca u Hrvatskoj: Sutra se na glavnom zagrebačkom trgu održava važna akcija

Rak prostate drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca u Hrvatskoj

Nakon dvije godine pauze Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate ponovno organizira akciju “Svi za njega”. Radi se javno-zdravstvenoj inicijativi kojom Udruga želi upozoriti na nužnost preventivnih pregleda i što ranije dijagnostike kako bismo smanjili smrtnost oboljelih od ovog sijela raka po kojoj smo trenutno među najgorima u Europi. 

Puno slučajeva ostaje neotkriveno

Rak prostate drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca u Hrvatskoj te od njega godišnje oboli 2.800 građana, umre ih više od 800, a još ih je gotovo 600 svake godine neotkriveno, što značajno povećava smrtnost od ove bolesti u kojoj je Hrvatska na začelju EU-a.

Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate poziva sve da im se pridruže u subotu, 12. studenog, u 10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića.
IZVOR: Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate

U sklopu akcije “Svi za njega” članovi Udruge i drugi uzvanici okupljenima će dijeliti informativne letke, a građanima će to ujedno biti odlična prilika za razmjenu iskustava i razgovor s liječnicima. Pridružit će se i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatskog društva bolesnika s rakom prostate.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu