Problemi s potencijom? – Isprobajte afrodizijake

problemi-s-potencijom

Oduvijek se muškarci susreću s problemima vezanim za potenciju, no srećom, oduvijek postoje i biljke koje ih mogu riješiti. Prirodni afrodizijaci, podizači spolne moći i želje kod muškaraca, dobro su poznati te vam donosimo njihov popis:

Pročitajte više » Impotencija – uzroci, tretmani i lijekovi | Prirodni afrodizijaci dostupni svima

Tribulus terrestris

Tribulus terrestris je jednogodišnja biljka iz porodice dvoliskovaca (Zygophillaceae). Prepoznatljiva je po izrazito žutim cvjetovima, a raste u suhim dijelovima Amerike, Europe i Azije.

Djelovanje biljke temelji se na poticanju hipofize da pojača sekreciju luteinizirajućeg hormona (tzv. LH) te daje signal spolnim žlijezdama koje tada pojačano luče spolne hormone. Takvim redoslijedom zbivanja kod muškaraca se pojačano luči endogen i testosteron što dovodi do povećanja libida i poboljšanja spolne funkcije.

Sibirski ginseng

Sibirski ginseng tradicionalno se koristi u narodu za liječenje muške neplodnosti i poboljšavanje zdravlja reproduktivnog sustava.  Sibirski ginseng vraća snagu, potiče pamćenje i apetit, a samim time dovodi i do bolje zdravlja. Ginseng je  biljka za koju je znanstveno dokazano da potiče proizvodnju testosterona.

biljeDamiana

Damiana blagotvorno djeluje na hormonalni i živčani sustav te ga jača. Ova se biljka od davnina koristi kao afrodizijak i u svrhu jačanja muškog seksualnog sustava i libida.

Saw Palmeto

Ova se biljka koristi kod genitalnih problema i problema s urinarnim traktom, a ojačava i mišićnu strukturu. Bobice Saw Palmeta poznate su kao afrodizijak.

Ginko biloba

Ginko biloba je biljka poznata i kao živi fosil zbog svoje iznimne izdržljivosti. Naime, to je jedna od najstarijh biljaka na Zemlji. Vjeruje se da Ginko isto tako daje seksualnu  izdržljivost muškom dijelu populacije s obzirom na to da ubrzava protok krvi, a tako i prokrvljenost spolnih organa te osigurava mozgu dovoljnu količinu kisika. Pri korištenju ove biljke, prvi znakovi poboljšanja primjećuju se već nakon 24 do 30 dana primjene, no za trajne rezultate preporučuje se korištenje od minimalno 3 mjeseca.

Muira puama

Južnoamerički Indijanci su Muiru puamu koristili kao afrodizijak te za poboljšanje potencije i seksualne želje. Njegovo djelovanje se prvenstveno fokusira na područje zdjelice, opuštajući mišiće te pojačavajući osjetljivost kože.  Osjećaj dodira postaje senzibilniji. Navedena biljka pri redovnoj primjeni vraća psihičku ravnotežu i jača potenciju.

Tongkat Ali

Tongkat Ali rastu u prašumama Malezije i jugoistočne Azije. Stablo može narasti do 12 metara visine. Korijen mu se koristi kao tonik, u svrhu liječenja malarije, ali i kao afrodizijak. Ova biljka utječe na povećanje libida te na povećanje stvaranja testosterona, što je iznimno važno za seksualnu funkciju. Tongkat Ali danas je dostupan u obliku kapsula i čajnih vrećica.

Corynanthe Yohimbe

Corynanthe Yohimbe, visoko zimzeleno drvo podrijetlom iz Zapadne Afrike, iznimno je korisno kao seksualni stimulans. Aktivni sastojak zove se yohimbine. Ova biljka djeluje stimulirajuće na libido te potiče erekciju. Također, neka su istraživanja pokazala djelotvornost yohimbe kod seksualne disfunkcije te je tako ova biljka dospjela na listu lijekova koji se mogu izdavati na recept.

macaMaca, Lepidium meyenii

Maca, Lepidium meyenii je biljka nalik na rotkvicu, od nje koristimo korijen, koji sušimo i spremamo te ga možemo koristiti tjedan dana. Podiže libido i ima iznimno jako djelovanje na seksualni nagon te povećava plodnost i općenito jača organizam.

Catuaba

Catuaba potječe iz Brazila, gdje se koristi za jačanje središnjeg živčanog sustava i vjeruje se da je afrodizijak te da nakon samo nekoliko dana dolazi do pojave erotskih snova što tada također dovodi do pojačane seksualne želje.

Glog

Glog poboljšava rad srca i perifernu cirkulaciju, a time i dotok krvi u genitalije što znači da pojačava seksualnu funkciju i snagu erekcije. Neka ispitivanja na muškarcima s problemom erektilne disfunkcije pokazala su značajno poboljšanje erekcija.

Celer

Celer možemo pronaći u gotovo svakoj kuhinji, u svojstvu začina, a može se konzumirati i kao čaj ili grickalica ukoliko iskoristimo njegovu stapku. Celer se koristi  još od srednjeg vijeka za bolju potenciju kod muškaraca, a sadrži eterična ulja koja podižu spolnu moć.

Većinu ovoga bilja moguće je pronaći u biljnim ljekarnama ili putem interneta.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.68 / 5   34

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: prirodni lijek za potenciju kod muskaraca, prirodni lijek za potenciju, caj za potenciju, kako pojačati potenciju, kako poboljsati potenciju kod muskaraca, prirodni lijekovi za potenciju, lijek za potenciju, jačanje potencije, poboljsanje potencije, kako povecati potenciju, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu