Dodatna “zdrava kava” u Zagrebu: Udruga Nismo same poziva žene svih generacija na neformalno druženje s liječnicima

U sklopu EU projekta “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same provodi inicijativu “zdravih kava s doktorima” u sveukupno 15 gradova diljem Hrvatske. “Zdrave kave” namijenjene su ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a riječ je o neformalnom druženju građana s liječnicima, stručnjacima i članicama Udruge.

Dosad su okupile više od 300 sudionika u sedam gradova Hrvatske, a zbog velike zainteresiranosti žena odlučile su organizirati dodatnu “zdravu kavu s doktorima” u Zagrebu.

Dodatna “zdrava kava” u Zagrebu održat će se u ponedjeljak, 21. studenog, s početkom u 17 sati u Velvet Cafeu (Dežmanova 9).
FOTO: Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same

Krajnji je cilj pružati ključne informacije, educirati i povećati svijest građana o važnosti prevencije te promovirati zdravlje. Ideja je da svi zainteresirani sudionici putem ugodnog, prijateljskog razgovora s liječnicima dobiju odgovore na pitanja koja ih muče – od preventivnih pregleda, dijagnoze i procesa liječenja, pa sve do psihološke podrške i samog suživota s rakom.

“Zdrave kave s doktorima” dosad su se održale u Karlovcu, Sisku, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku, Ludbregu i Slavonskom Brodu, a ostavile su jako pozitivan i ohrabrujući utjecaj na žene.

Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same, je istaknula:

Jako me veseli što imamo priliku pomoći velikom broju žena i njihovim obiteljima te im pokazati kako nikada nisu same, a zbog nevjerojatnih reakcija, povratnih komentara dosadašnjih sudionika i velike zainteresiranosti, odlučile smo “zdravu kavu” organizirati i u našem gradu Zagrebu. Uz ovaj projekt smo dodatno potvrdile koliko je takva neformalna vrsta razgovora u opuštenoj atmosferi bitna, ne samo za kvalitetno informiranje i edukaciju oko prevencije i procesa liječenja, već i za bolju komunikaciju, razumijevanje i stvaranje međusobnog povjerenja između liječnika i pacijenata. Koristim ovu prigodu i da se zahvalim svim liječnicima koji su se uključili u ovu inicijativu, izdvojili svoje slobodno vrijeme i tako pomogli brojnim ženama i njihovim obiteljima.
FOTO: Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same

Psihološka podrška i edukacija

Sa zainteresiranim građanima u Zagrebu razgovarat će liječnici i stručnjaci:

  • prim. dr. sc. Paula Podolski, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, voditeljica Odjela za tumore dojke KBC-a Zagreb
  • Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., spec. onkologije i radioterapije iz Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica
  • prim. doc. dr. sc. Vesna Ramljak, predstojnica Odjela za patologiju i citologiju Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica i predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska
  • dr. sc. Andrej Roth, dr. med., spec. opće i subspec. plastične kirurgije iz Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica
  • dr. sc. Marija Skoko, dr. med., spec. transf. med. iz Klinike za tumore KBC-a Sestara milosrdnica
  • Maja Vukoja, dr. med. spec. psihijatar iz Dnevne bolnice za afektivne poremećaje Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb
  • Ivona Poljak, psihologinja i Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb.

Ovim hvalevrijednim projektom Udruga Nismo same ulaže velike napore kako bi novooboljelim ženama osigurala psihološku podršku, edukaciju i pravilno informiranje uz opuštajuću atmosferu i razgovor s liječnicima, ali i druge aktivnosti poput niza kreativnih radionica koje se provode u prostorima Udruge. Više informacija o projektu možete saznati ovdje.

FOTO: Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same

Projekt “Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama” u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, u ukupnom iznosu od 498.519,00 kuna.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Udruge žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu