D manoza – prirodno rješenje za ponavljajuće mokraćne infekcije

mokracna-infekcija-d-manoza

Infekcije mokraćnog sustava mogu zadavati velike probleme, posebice kada se uzastopno ponavljaju. Osim što mogu nastati na bilo kojem dijelu mokraćnog sustava, od bubrega do mokraćne cijevi, neliječene i ponavljajuće infekcije mogu trajno oslabiti mokraćni mjehur.

D manoza predstavlja prirodno i učinkovito rješenje kod ponavljajućih infekcija mokraćnog sustava, a sve o njenom djelovanju pročitajte u nastavku!

Mokraćne infekcije mogu nastati bilo gdje u mokraćnom sustavu, no najčešće su infekcije mokraćnog mjehura ili mokraćne cijevi. U najvećem broju slučajeva, urinarne infekcije uzrokuju bakterije poput E. coli, a ponekad i spolno prenosive bolesti (npr. klamidija, herpes ili gonoreja).

Žene su također podložnije upalama mokraćnog sustava, dok se kod starije populacije ovakve infekcije mogu previdjeti i dulje vremena ostati neliječene

Lako prepoznatljivi simptomi upale mokraćnog sustava su učestalo mokrenje, peckanje i bolovi pri mokrenju, krv u urinu, bol u zdjelici i leđima te nelagoda u donjem dijelu trbuha. Nažalost, isti simptomi se nekada ne moraju pojavljivati u prvim fazama infekcije, što može dovesti do dugotrajne upale s težim posljedicama i snažnim simptomima uznapredovale infekcije

Iako se urinarne infekcije najčešće tretiraju antibioticima u terapijama od nekoliko dana ili pak intravenozno (u bolnici) kod teških infekcija mokraćnog sustava, neke infekcije mogu se ponovno vraćati unatoč antibioticima. Liječenje ponavljajućih infekcija zahtijeva sve jače doze, što terapije više odmiče, a to definitivno ne pogoduje našem organizmu. 

D manoza – rješenje za učestale infekcije na prirodan način

D manoza na našim područjima još uvijek nije toliko zastupljena, no u svijetu se ona već dulje vrijeme koristi za liječenje upornih infekcija mokraćnog sustava koje se vraćaju unatoč terapiji antibioticima. 

d-manoza

Po sastavu, D manoza je molekula jednostavnog šećera koji pomaže ukloniti bakteriju E. coli, odgovornu za većinu mokraćnih infekcija. Ona se veže za bakteriju Escherichiju coli jače nego se E. coli veže za stanice mokraćnog mjehura te na taj način D manoza u mokraći smanjuje vezivanje E. coli za stanice čovjeka.

Ukoliko ste za liječenje urinarnih infekcija koristili brusnicu, D manoza je upravo sastojak koji omogućuje brusnici tako pozitivno djelovanje na smanjenje i uklanjanje infekcija. Ona pomaže očistiti organizam od bakterija koje uzrokuju upalu, a sigurna je za korištenje i kod trudnica, djece ili dijabetičara. D manoza dakle nema invazivno djelovanje već sprječava razmnožavanje bakterija i njihovo nastanjivanje na stijenkama mokraćnog sustava.

Posebice se preporučuje konzumiranje D manoze nakon terapije antibioticima jer će dodatno zaštiti urinarni sustav i spriječiti ponovnu upalu. Ugodnog je okusa i najčešće se koristi u prahu koji je lako topiv u vodi, soku ili čaju. 

Uporaba i doziranje D manoze

Terapija D manozom prvih nekoliko dana uključuje uzimanje jedne žličice praha nekoliko puta dnevno u jednakim razmacima, a najčešće 4 puta. Ova terapija traje prva 2-3 dana, nakon kojih je moguće nastaviti s konzumiranjem jedne žličice praha dnevno, koju je potrebno razmutiti u vodi i popiti prije spavanja

Preporučena dnevna doza kod prevencije, odnosno nakon terapije antibiotika, iznosi jednu žličicu praha (4-6 grama) te se uzima jedan put dnevno

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.53 / 5   19

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: d manoza, D-manoza, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu