Varivo od povrća i mahunarki
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja

Varivo je vrsta jela u koju možete staviti ona povrća koja imate pri ruci. Kada imate recept za varivo onda ne trebate gledati da imate točnu količinu i točne sastojke kao u receptu nego vam recept služi kao primjer. Najbolje da iskoristite što više povrća koje nađete u hladnjaku ili u ostavi. Što bogatije i šarenije, to zdravije.
Sastojci (za 6 osoba):
- 7 dag luka,
- 5 režnja češnjaka,
- 1 dl maslinova ulja,
- 15 dag krumpira,
- 15 dag mrkve,
- 15 dag mahuna,
- 15 dag mladoga graška,
- 10 dag mladog kukuruza,
- 10 dag boba,
- 10 dag slanutka,
- 5 dag korijena koromača,
- 1 vezica celera/peršina u listu,
- 1,5 l povrtne juhe ili vode,
- 4 dag pužića za juhu,
- sol i papar.
Priprema:
- Povrće očistiti, oprati i izrezati na rezance ili kolutiće.
- Luk i češnjak isjeckati i popirjati na malo ulja.
- Dodati povrće, malo popirjati i po želji dodati žlicu brašna.
- Zaliti juhom ili vodom, dodati začine i kuhati jedan sat tako da se povrće skuha, a krumpir malo raskuha, čime se postiže gustoća.
- U skuhano varivo dodati pužiće i kuhati još 10 do 15 minuta.
- Skinuti s vatre i dodati preostalo maslinovo ulje te poslužiti.
Ovaj recept ustupio je Zeleni ponedjeljak.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo

Jeste li ga imali ili ga imate sada?
Što su COVID nokti, simptom koji se javlja kod 20 % ljudi?
- Tomislav Stanić
- 2 min čitanja
Članak objavljen: