Varivo od povrća i mahunarki

varivo od povrca

Varivo je vrsta jela u koju možete staviti ona povrća koja imate pri ruci. Kada imate recept za varivo onda ne trebate gledati da imate točnu količinu i točne sastojke kao u receptu nego vam recept služi kao primjer. Najbolje da iskoristite što više povrća koje nađete u hladnjaku ili u ostavi. Što bogatije i šarenije, to zdravije.

 Sastojci (za 6 osoba):

  • 7 dag luka,
  • 5 režnja češnjaka,
  • 1 dl maslinova ulja,
  • 15 dag krumpira,
  • 15 dag mrkve,
  • 15 dag mahuna,
  • 15 dag mladoga graška,
  • 10 dag mladog kukuruza,
  • 10 dag boba,
  • 10 dag slanutka,
  • 5 dag korijena koromača,
  • 1 vezica celera/peršina u listu,
  • 1,5 l povrtne juhe ili vode,
  • 4 dag pužića za juhu,
  • sol i papar.

Priprema:

  1. Povrće očistiti, oprati i izrezati na rezance ili kolutiće.
  2. Luk i češnjak isjeckati i popirjati na malo ulja.
  3. Dodati povrće, malo popirjati i po želji dodati žlicu brašna.
  4. Zaliti juhom ili vodom, dodati začine i kuhati jedan sat tako da se povrće skuha, a krumpir malo raskuha, čime se postiže gustoća.
  5. U skuhano varivo dodati pužiće i kuhati još 10 do 15 minuta.
  6. Skinuti s vatre i dodati preostalo maslinovo ulje te poslužiti.

Ovaj recept ustupio je Zeleni ponedjeljak.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.50 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: varivo od povrća, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu