Kroketi od brokule – recept

Brokule za krokete

Kroketi su fini dodatak raznim jelima. Najčešće se rade od krumpira. Kroketi od brokule dodaju zelenu boju na tanjur kao i mnoge vitamine kojima brokula vrvi. Evo recepta.

Sastojci:

  • 225 g brašna od slanutka,
  • 2 žličice soli,
  • ½ žličice praška za pecivo,
  • 300 ml hladne vode,
  • 700 g brokule (narezane na cvjetove),
  • začini po želji (asafetida, kurkuma, korijander, ljuta paprika),
  • ulje.

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli promiješati brašno od slanutka, začine, sol i prašak za pecivo.
  2. Polako doliti hladnu vodu i miješati pjenjačom dok se ne dobije glatko tijesto, dovoljno gusto da se primi za povrće.
  3. Zagrijati ulje. Staviti u tijesto nekoliko cvjetova brokule i dobro ih umočiti, tako da tijesto potpuno prekrije svaki cvijet.
  4. Svaki cvijet vaditi iz tijesta odvojeno i brzo stavljati u ulje. Istovremeno pržiti nekoliko kroketa, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi.
  5. Izvaditi ih i staviti u mrežicu da se cijede. Poslužiti još tople uz rižu i pirjano povrće.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.86 / 5   7

Foto: Pixabay

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu