Indijski masala čaj za brzi oporavak od prehlade i gripe

masala caj naslovna

Ova verzija masala čaja idealna je u zimskim danima, kada vas je uhvatila prehlada ili gripa, imate upaljeno i oteklo grlo ili upaljene dišne puteve.

Sastojci (za 1 osobu):

  • 1 šalica vode
  • 1/2 žličice crnog čaja (u rinfuzi)
  • 1 žličica žećera
  • Komadić svježeg đumbira (za početak, ukoliko niste naviknuti na okus đumbira, upotrijebite manji komadić, veličine 1 cm)
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 klinčić
  • Nekoliko zrna bibera

Priprema:

  • Vodu dovesti do ključanja, smanjiti temperaturu i dodati crni čaj.
  • Kuhati nekoliko minuta, pa dodati izgnječen đumbir, klinčić i zrna papra.
  • Kuhati 15 minuta, pa dodati šećer i mlijeko.
  • Sačekati da mlijeko proključa.
  • Osjetit ćete oštar miris začina, koji će blagotvorno djelovati na grlo i upaljene dišne puteve.
  • Skloniti s vatre, procijediti i poslužiti.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: masala čaj, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu