Marama za dojenje – najbolji način da tajno dojite pred svima

dojenje-u-javnosti

Dječja glad ne bira mjesto i vrijeme, no mnogim je dojiljama neugodno dojiti u javnosti. To i nenaviklima oko njih može predstavljati problem. Jednima je potrebno vrijeme da se ohrabre i oslobode po tom pitanju, a drugima ono ostaje trajno neugodna situacija.

Ako imate manje grudi, vaše ih dijete može skriti svojom glavom te tako osigurati vašu intimu.Međutim, ako imate veće grudi, diskretno dojenje u javnosti može biti vrlo teško.

No ipak, zamislite da imate svoj osobni prostor u kojem možete hraniti svoje dijete bez srama i neugode, bez obzira na to gdje se nalazite. Ne morate dugo zamišljati, jer marame za dojenje već su zamišljene.

Što je marama za dojenje?

marama-za-dojenje

Marama za dojenje je komad tkanine kojim možete pokriti svoje dijete i svoja prsa te ih zakloniti od pogleda stranaca.

Više je tipova marama za dojenje, a pri izboru treba obratiti pažnju na nekoliko stvari:

1. Da marama prikladno pokriva sva izložena područja

Ne samo bradavice, već cijele grudi. Također, ako povlačite majicu ili drugi komad odjeće otkrivajući tako leđa, marama bi trebala pokriti i njih.

2. Da je tkanina od koje je načinjena nježna i prikladna za bebu

Kada je njega kože u pitanju, za izbor marame za dojenje vrijede ista pravila kao i kada je u pitanju vaša i odjeća vaše bebe. Njegovanje dječje kože važno je od najranijih dana, stoga birajte prirodne i nježne tkanine koje “dišu” (pamuk, lan, svila). S tim u vezi, sljedeće na što treba paziti je:

3. Da beba može neometano disati kroz nju

Najvjerojatnije ćete maramom pokriti dijete u potpunosti, a marama koja ne omogućuje slobodan protok zraka ekvivalent je stavljanju bebe u plastičnu vrećicu. Ako ona zaspi za vrijeme dojenja, to može biti znak da ne dobiva dovoljno zraka kroz maramu.

4. Da je jednostavna za čišćenje

Mlijeko curi iz bradavica, a djeca bljuckaju. S vremenom će se marama zaprljati i to je neizbježno. Upravo zbog toga birajte onu koja se lako čisti, kako vam njezino održavanje ne bi zadalo prevelike muke ili uzrokovalo dodatni stres.

Marame nalik na pregače

marama-pregaca

Prvu vrsta čine marame za dojenje nalik na široke pregače. Njih možete nositi na dnu vaše torbe, a kada dođe vrijeme dojenja jednostavno prebaciti oko vrata i povezati na leđima. U ovom je slučaju potreban poseban oprez kad je vjetrovit dan, jer ako ne pričvrstite sve krajeve marame, možete doživjeti svoj Marilyn Monroe trenutak.

Ovakve marame obavezno bi trebale imati ravan dekolte koji će poslužiti kao prozor kroz koji ćete moći pratiti tijek dojenja. Na taj način možete gledati svoju bebu čak i dok je držite s obje ruke. Ovakve su marame za dojenje najdostupnije i najjeftinije te ih, ako ste spretni sa šivaćim strojem, možete i sami napraviti.

Višenamjenske marame za dojenje

marama-za-dojenje-i-zaklon-od-sunca

Drugi tip marame za dojenje djeluje kao komad odjeće. Bilo da se radi o majici u koju je ugrađen prostor za bebu ili šalu kojim možete prekriti dijete, oni se mogu lako razmontirati bez posebne najave. Nekim je komadima odjeće ova sposobnost inherentna. Tako pončo za dojenje postaje jedan od omiljenih izbora aktivnih majki.

Na tržištu se nalazi puno dizajnerskih marama za dojenje čiji dizajneri veliku važnost pridaju i njihovom estetskom izgledu. Bez obzira na vrstu marame za dojenje koju odaberete, mi vam preporučujemo one običnog dizajna. Početna zadaća marame je da vam suptilno u javnosti pruži sigurnost i intimu, a ne da privlači pozornost.

Osim dizajnerskih marama za dojenje, na tržištu možete naći i višenamjenske marame. One jedan trenutak mogu zaštititi vaše grudi od pogleda, a već u drugom trenutku vaše dijete od sunca ili vjetra dok ga nosite u nosiljci ili gurate u kolicima. Što god izabrali, nemojte smetnuti s uma slatko stvorenje zbog kojega to činite.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu