Top lista estetske kirurgije

estetska kirurgija

Prema procjenama svjetskih udruga plastičnih i estetskih kirurga, u svijetu se godišnje provede 20 milijuna kirurških i nekirurških kozmetičkih zahvata.

Pedantni njemački estetski kirurzi, okupljeni u Deutsche Gesellschaft für Ästhetisch-Plastische Chirurgie (DGÄPC), objavili su rezultate ankete o popularnosti estetskih zahvata.

Povećanje grudi, sa 17,8% operacija estetske kirurgije, neprikosnoveno vodi na popisu zahvata. Ovaj postotak se odnosi na pacijente oba spola. Ako se promatraju samo operacije na ženama, popularnost mu se diže na 20,4%.

Operacija kapaka – blefaroplastika, nalazi se na drugom mjestu s 13,3%. Kod muškaraca, koji su inače u manjini (13,5% od ukupnog broja pacijenata), operacija kapaka je na prvom mjestu, s 20,6%.

Na top listi slijede zahvati usisavanja viška masnog tkiva – liposukcije, s 10,4% i zatezanja kože vrata, čela i lica – lifting, sa 6,4%.

Najčešći zahvati estetske kirurgije

Estetska kirurgija

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Top lista estetske kirurgije

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.