Otkrijte tajne ljepote egipatske kraljice Kleopatre

kleopatra

Za egipatsku kraljicu Kleopatru se govorilo da je mogla osvojiti muškarce samo jednim pogledom, a njena ljepota i šarm očarali su dva najmoćnija i najpoželjnija muškarca njenoga doba, Julija Cezara i Marka Antonija. Kraljica Kleopatra pridavala je mnogo pažnje ritualima uljepšavanja, koji su ponekad trajali satima. Neki povijesni navodi čak govore da je spavala s maskom od čestica zlata na licu!

Otkrivamo vam neke od najpoznatijih rituala uljepšavanja koje je primjenjivala egipatska kraljica Kleopatra (neke od njih možete primijeniti i vi u svom domu i pri tome se osjećati i izgledati kao kraljica)!

Najpoznatiji ritual uljepšavanja kraljice Kleopatre bila je kupka u čistom magarećem mlijeku i medu, u koju bi dodala bademovo ulje. Mlijeko i med omekšavaju kožu i daju joj svilenkast izgled, dok bademovo ulje njeguje kožu dubinski i pomlađuje je. Ako želite isprobati ovaj ritual u svom domu, umjesto magarećeg mlijeka možete koristiti razrijeđeno kravlje ili biljno mlijeko (čisto mlijeko si ipak može priuštiti samo kraljica :))

Kraljica Kleopatra je tjedno primjenjivala masažu i piling od morske soli, koji omekšava kožu, otklanja odumrle stanice na koži te potiče cirkulaciju kože.

Kraljica Kleopatra redovito je primjenjivala maske od gline, a recept za masku koju je nanosila na lice možete pročitati ovdje.

Kleopatra je pridavala mnogo pažnje njezi kose, a tretman kose toplim biljnim uljima bio je obavezan dio njenog rituala uljepšavanja. Kosu je masirala toplim bademovim i makadamijinim uljem od korijena do vrha. Pročitajte više o njezi kose biljnim uljima ovdje.

Kao tonik za lice, Kleopatra je koristila ružinu vodicu, koja koži daje svježinu i mladenački izgled.

Za bojenje kose i noktiju kraljica Kleopatra koristila je prirodnu kanu. Njeni nokti su bili crveno-smeđe boje, a kosa svilenkasta i sjajna, zahvaljujući kani. Pročitajte više o bojenju kose i kože kanom ovdje.

Za zavodljiv pogled kraljica Kleopatra nanosila je prah zelenog malahita na kapke (kao sjenku) i iscrtavala oči surmom (kohl-om). Da biste postigli izgled očiju sličan Kleopatrinom, nanesite na oči sjenilo zelene boje i crni tuš ili prirodni kohl.

Članak objavljen:

Saznajte više o zelenoj glini u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.60 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: tajne ljepote kleopatre, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu