Otkrijte tajne ljepote egipatske kraljice Kleopatre

kleopatra

Za egipatsku kraljicu Kleopatru se govorilo da je mogla osvojiti muškarce samo jednim pogledom, a njena ljepota i šarm očarali su dva najmoćnija i najpoželjnija muškarca njenoga doba, Julija Cezara i Marka Antonija. Kraljica Kleopatra pridavala je mnogo pažnje ritualima uljepšavanja, koji su ponekad trajali satima. Neki povijesni navodi čak govore da je spavala s maskom od čestica zlata na licu!

Otkrivamo vam neke od najpoznatijih rituala uljepšavanja koje je primjenjivala egipatska kraljica Kleopatra (neke od njih možete primijeniti i vi u svom domu i pri tome se osjećati i izgledati kao kraljica)!

Najpoznatiji ritual uljepšavanja kraljice Kleopatre bila je kupka u čistom magarećem mlijeku i medu, u koju bi dodala bademovo ulje. Mlijeko i med omekšavaju kožu i daju joj svilenkast izgled, dok bademovo ulje njeguje kožu dubinski i pomlađuje je. Ako želite isprobati ovaj ritual u svom domu, umjesto magarećeg mlijeka možete koristiti razrijeđeno kravlje ili biljno mlijeko (čisto mlijeko si ipak može priuštiti samo kraljica :))

Kraljica Kleopatra je tjedno primjenjivala masažu i piling od morske soli, koji omekšava kožu, otklanja odumrle stanice na koži te potiče cirkulaciju kože.

Kraljica Kleopatra redovito je primjenjivala maske od gline, a recept za masku koju je nanosila na lice možete pročitati ovdje.

Kleopatra je pridavala mnogo pažnje njezi kose, a tretman kose toplim biljnim uljima bio je obavezan dio njenog rituala uljepšavanja. Kosu je masirala toplim bademovim i makadamijinim uljem od korijena do vrha. Pročitajte više o njezi kose biljnim uljima ovdje.

Kao tonik za lice, Kleopatra je koristila ružinu vodicu, koja koži daje svježinu i mladenački izgled.

Za bojenje kose i noktiju kraljica Kleopatra koristila je prirodnu kanu. Njeni nokti su bili crveno-smeđe boje, a kosa svilenkasta i sjajna, zahvaljujući kani. Pročitajte više o bojenju kose i kože kanom ovdje.

Za zavodljiv pogled kraljica Kleopatra nanosila je prah zelenog malahita na kapke (kao sjenku) i iscrtavala oči surmom (kohl-om). Da biste postigli izgled očiju sličan Kleopatrinom, nanesite na oči sjenilo zelene boje i crni tuš ili prirodni kohl.

Članak uređen:

Saznajte više o zelenoj glini u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.60 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: tajne ljepote kleopatre, kraljica kleopatra, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Otkrijte tajne ljepote egipatske kraljice Kleopatre

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.