Korneoterapija – njega kože pomoću nano-krema

njega-lica3

Korneoterapija je metoda liječenja i njege kože koja se zasniva na pomnoj analizi kvalitete i strukture kože. Nakon analize izrađuje se krema koja će idealno odgovarati toj koži. Korneoterapiju opisuju kao spoj terapije i njege kože koji bez lasera, skalpela i agresivnih mehaničkih postupaka uspješno rješava tegobe na mjestu njihovog nastanka – u stanicama kože. Metoda je uspješna kod mnogih kožnih bolesti, valja izdvojiti: akne, rozaceje, neurodermatitis, psorijaze. Terapija može ublažiti ili ukloniti razne nedostatke poput ožiljaka, sunčevih pjega, a svojim pomno biranim sastavom pomladit će kožu i učiniti ju elastičnijom.

Kako djeluju nano-kreme?

Kada je površinski sloj kože oštećen, koža ubrzano gubi vlagu, isušuje se te postaje osjetljiva. Bakterije i ostale nečistoće tada lakše prodru u njezin dublji sloj što izaziva upalno stanje.

Hidratantne kreme ubacuju hidratantni sloj između stanica kože što vraća vlažnost, ali nije dovoljno za liječenje upale i obnovu kože. S druge strane kreme s kortikosteroidima liječe upalu, ali ne vraćaju vlažnost i ne potiču obnovu kože.

Zato je idealno kad god je moguće korneoterapijom utvrditi pravo stanje kože i onda djelovati na nju kremom koja će biti izrađena po mjeri. Nano-kreme koriste prirodne sastojke, a dizajnira ih dermatolog.

Korneoterapija se izvodi uređajem “Korneometrom“. Korneometar kompjutorski analizira površinski i dubinski sloj kože.

Lijepa koža
Foto: Unsplash

Sastav nano-kreme

Osnovu kreme čini bazni sloj koji se sastoji od triglicerida, kolesterola, uree, linolne kiseline, ceramida. To su sve sastojci koji grade stanične membrane. Uz to, baza sadrži i čestice lipida koji se mogu spajati sa staničnom membranom te tako omogućuju aktivnim tvarima ulazak u stanicu.

U baznu kremu se dodaju aktivni sastojci u potrebnoj količini. Vitamin C dodaje se ako nedostaje kolagena, vitamin E ako treba pojačati otpornost kože, shea maslac se dodaje nemasnoj koži.

Imate li iskustva s korneoterapijom, znate li gdje se može obaviti tretman?

Ako da, ostavite nam komentar.

Članak objavljen:

Saznajte više o suhoj koži u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu