Depilacija bikini zone voskom – upute

depilacija bikini zona

Je li vam pokušaj depilacije završio neslavno? Odat ćemo vam tajnu dobre depilacije – ona je u tvrdom vosku. Tvrdi vosak posebno je dobar za grubu dlaku, a i najefikasniji je.

U nastavku donosimo upute za uklanjanje dlačica uz gaćice. Ako želite raditi brazilsku depilaciju, za to ipak predlažemo posjet kozmetičarki.

Depilacija voskom
Foto: Unsplash

Za depilaciju je potrebno oko 45 minuta.

  1. Nabavite depilacijski pribor – naš je favorit tvrdi vosak jer se lagano nanosi i stvrdnjuje pa ne treba uklanjati trakice. Zato će nam trebati aplikator. U nastavku su upute za tvrdi vosak.
  2. Za dobru depilaciju dlaka mora dovoljno narasti – pustite ju da naraste barem na pola centimetra. Ako je dlaka dulja od 1.5 2 cm podrežite ju škarama (nikako ne s trimerom jer će ih on previše skratiti).
  3. Očistite kožu – možete koristiti ulje ili neko drugo sredstvo za uvod u depilaciju.
  4. Nanesite vosak koristeći aplikator – nanesite ga jednoliko i pustite da do kraja otvrdne. Ako pri uklanjanju vosak nije tvrd tada niti sve dlačice neće biti počupane.
  5. Uklonite dlačice – primite vosak na kraju koji nije odmah nad dlačicama, a s drugom rukom držite kožu da ne ide prema gore dok skidate vosak. Uklanjajte vosak u suprotnom smjeru od smjera rasta dlačica. Izvodite to u brzom pokretu.
  6. Odmah nakon što ste povukli vosak stavite ruku na zahvaćeno područje – to pomaže smiriti bol.
  7. Ponavljajte korake od 4 do 6.
  8. S pincetom otklonite dlačice koje su ostale nakon depilacije.
  9. Očistite kožu – od bilo kakvih ostataka i nanesite losion za umirenje kože nakon depilacije.

Depilacija bez boli

Želite li ukloniti bol, 30 minuta prije depilacije popijte tabletu protiv bolova ili aspirin (ili nanesite sprej protiv bolova koji se nanosi lokalno).

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: depilacija voskom, depilacija bikini zone, vosak za depilaciju, depilacija bikini zone trakama, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu