Brazilska depilacija – prednosti i nedostaci svih metoda

Brazilska depilacija nije metoda uklanjanja neželjenih dlačica, nego se taj naziv odnosi na vrstu “frizure” intimnog područja. “Brazilka” je trenutno jedan od najtraženijih oblika uređivanja bikini zone, a popularan je jednako kod žena i muškaraca.

Uvriježeno je mišljenje da “brazilka” znači potpuno uklanjanje dlačica, ali to zapravo nije točno! Brazilska depilacija podrazumijeva skidanje većine dlačica uz ostavljanje jedne tanke neošišane linije. Stopostotno uklanjanje dlaka s bikini zone zove se holivudska depilacija.

Postoji više metoda za postizanje “brazilke”, a u nastavku pročitajte nešto više o njima:

Depilacijske kreme

Depilacijske kreme uklanjaju neželjene dlačice putem kemikalija koje se nalaze u kremi. One pomažu ukloniti dlaka s površine te predstavljaju “napravi sam” tretman koji možete kupiti u većini drogerija. Dobra strana ove metode je što je jeftina i djeluje brzo, ali ima i mnogo negativnih strana.

Pri kupnji pazite da kupite kremu namijenjenu intimnom području.

Takve kreme uglavnom možete koristiti smo na preponama, dok se nikako ne preporučuje korištenje na cijelom intimnom području. Pažljivo pročitajte upute na proizvodu i slijedite ih!

Depilacijske kreme će imati više efekta kod osoba sa svjetlijim dlakama. Ljudi s tamnim i oštrim dlakama sigurno neće biti zadovoljni rezultatom.

Depilacija voskom

Depilacija voskom čini kožu nevjerojatno glatkom nakon tretmana. Ova metoda uklanja dlake iz korijena, što usporava rast dlačica. Tretman ćete morati ponavljati svakih tri do pet tjedana, ovisno kakav tip dlačica imate.

Ako nemate problema s malo boli, preporučujemo ovu metodu. I naravno, tretman obavljajte samo u profesionalnom salonu!

Brazilska depilacija

Brijanje dlačica

Druga metoda je klasično brijanje. Ovo je jedna od najdelikatnijih metoda, jer ako niste dovoljno pažljivi možete se lako ozlijediti, a rane su zadnja stvar koju želite na svom bikini području. Dobra strana ove metode je što je jeftina i brza, ali s druge strane ona uzrokuje stvaranje uraslih dlaka te je velika šansa da se ozlijedite. Naša presuda je da izbjegavate ovu metodu na intimnom području.

Lasersko uklanjanje dlačica

Ne postoji trajno uklanjanje dlačica, ali lasersko uklanjanje je najbliže tome. Lasersko uklanjanje dlaka je najskuplja, ali ujedno i najučinkovitija metoda. Ovaj proces je gotovo bezbolan, a uspjeh metode ovisit će o boji i količini vaših dlačica.

Također, za uspješne rezultate je potrebno obaviti nekoliko tretmana, a ne samo jedan. S obzirom na sve metode, mogli bi se reći da je lasersko uklanjanje dlačica najsigurnija i najučinkovitija metoda uklanjanja stidnih dlaka.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.75 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: brazilska depilacija, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu