Noćne maske za lice – čemu služe i kako se koriste

Noćne maske za lice

Koži lica ponekad je potrebna dodatna njega kako bi se regenerirala i vašem licu dala zdravi sjaj. Dubinsku hidrataciju kože lica mogu vam pružiti noćne maske za lice koje se, za razliku od uobičajenih maski za lice, ne ispiru i ne uklanjaju.

Noćna maska djeluje poput snažnije verzije kreme za lice jer intenzivnije i dublje hidratizira te njeguje kožu lica. Ostavlja se da djeluje preko noći, a ujutro se koža lica ispire i čisti po uobičajenoj rutini.

U nastavku saznajte čemu služe noćne maske za lice, kako ih koristiti i po kojoj cijeni ih možete kupiti.

Noćne maske za lice – čemu služe?

Noćne maske za lice najčešće imaju bogate formule s namjenom dubinske hidratacije, revitalizacije i njege kože. Noćne maske za lice mogu koristiti osobe svih tipova kože, a najviše koriste osobama sa suhom ili problematičnom kožom.

Pročitajte članak “Riješite kviz i saznajte koji je vaš tip kože!“.

Nanošenje ovako hidratizirajućeg proizvoda tijekom noći ima i dodatne prednosti. Naime, koža ima tendenciju bolje regeneracije dok spavamo. Nanošenje hidratizirajućih proizvoda prije spavanja, stoga, pospješuje taj proces regeneracije.

Osim toga, proizvodi tijekom noći imaju više vremena za upijanje u dublje slojeve kože, čime se pospješuje i njihovo djelovanje. Iz tog razloga, nanošenje izrazito hidratizirajućeg proizvoda, kao što je noćna maska za lice, može imati pojačani učinak na njegu i regeneraciju kože.

Noćne maske za lice - kako koristiti
FOTO: Shutterstock

Noćne maske za lice – kako koristiti?

Noćna maska za lice nanosi se prije spavanja, kao zadnji korak u njezi lica. Stoga je prije nanošenja maske potrebno očistiti lice od šminke i nečistoća. O dvofaznom čišćenju lica možete saznati u članku “Dvofazno čišćenje lica – što je, prednosti i kako se izvodi?“.

Preporučuje se nanošenje noćne maske 20 minuta prije nego odete spavati, kako ne biste ostavili dio proizvoda na jastučnici. Noćnu masku nanosite kao što biste nanijeli kremu za lice.

Prije noćne maske na lice također možete staviti i tonik, kako biste nakon čišćenja lica uravnotežili pH kože i vratili joj vlažnost nakon čišćenja. Prije ove maske također možete nanijeti i serum za lice, a umjesto kreme za lice nanesite noćnu masku.

Noćna maska za lice se ne ispire i ne uklanja, već s njom idete spavati. Kada se probudite, očistite lice kao što ga inače čistite ujutro. Preporučuje se koristiti noćnu masku jednom do dva puta tjedno.

Prije upotrebe svakog novog proizvoda za kožu preporučuje se testiranje na malom dijelu kože kako biste ustvrdili imate li alergijsku reakciju na proizvod.

Prije korištenja noćne maske za lice svakako pročitajte upute na proizvodu. Ne preporučuje se ostavljanje maske za lice preko noći ako joj to nije namjena tj. ako se ne radi specifično o noćnoj maski za lice.

Noćne maske za lice - cijena
FOTO: Shutterstock

Noćne maske za lice – cijena

Noćne maske za lice možete kupiti u drogerijama, a cijene se kreću od 10 do 90 kuna. Neke od noćnih maski za lice koje možete kupiti u hrvatskim drogerijama su sljedeće:

  • Afrodita Why Mask 4D Collagen Sleeping maska za lice (12 ml) – 13 kn
  • Catrice Clean ID Overnight Jelly maska za lice (50 ml) – 32 kn
  • Tommy G Noćna maska za lice s magarećim mlijekom (50 ml) – 90 kn.

Prilikom odabira noćne maske za lice, obratite pozornost na sastojke koji se nalaze u maski. Izbjegavajte maske koje sadrže alkohol i dodane parfeme, iz razloga što ti sastojci mogu izazvati iritaciju kože.

Ako želite izrazito hidratizirajuću noćnu masku za lice, potražite masku koja sadrži peptide, ceramide i/ili hijaluronsku kiselinu.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.33 / 5   6

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu