Noćne maske za lice – čemu služe i kako se koriste

maska za lice

Koži lica ponekad je potrebna dodatna njega kako bi se regenerirala i Vašem licu dala zdravi sjaj. Dubinsku hidrataciju kože lica mogu Vam pružiti noćne maske za lice koje se, za razliku od uobičajenih maski za lice, ne ispiru i ne uklanjaju.

Noćna maska djeluje poput snažnije verzije kreme za lice jer intenzivnije i dublje hidratizira te njeguje kožu lica. Ostavlja se da djeluje preko noći, a ujutro se koža lica ispire i čisti po uobičajenoj rutini.

U nastavku saznajte čemu služe noćne maske za lice, kako ih koristiti i po kojoj cijeni ih možete kupiti.

Noćne maske za lice – čemu služe?

Noćne maske za lice najčešće imaju bogate formule s namjenom dubinske hidratacije, revitalizacije i njege kože. Noćne maske za lice mogu koristiti osobe svih tipova kože, a najviše koriste osobama sa suhom ili problematičnom kožom.

Nanošenje ovako hidratizirajućeg proizvoda tijekom noći ima i dodatne prednosti. Naime, koža ima tendenciju bolje regeneracije dok spavamo. Nanošenje hidratizirajućih proizvoda prije spavanja, stoga, pospješuje taj proces regeneracije.

Osim toga, proizvodi tijekom noći imaju više vremena za upijanje u dublje slojeve kože, čime se pospješuje i njihovo djelovanje. Iz tog razloga, nanošenje izrazito hidratizirajućeg proizvoda, kao što je noćna maska za lice, može imati pojačani učinak na njegu i regeneraciju kože.

Noćne maske za lice – kako koristiti?

Noćna maska za lice nanosi se prije spavanja, kao zadnji korak u njezi lica. Stoga je prije nanošenja maske potrebno očistiti lice od šminke i nečistoća. O dvofaznom čišćenju lica možete saznati ovdje.

Preporučuje se nanošenje noćne maske 20 minuta prije nego odete spavati kako ne biste ostavili dio proizvoda na jastučnici. Noćnu masku nanosite kao što biste nanijeli kremu za lice.

Prije noćne maske, na lice također možete staviti i tonik kako biste nakon čišćenja lica uravnotežili pH kože i vratili joj vlažnost nakon čišćenja. Prije ove maske također možete nanijeti i serum za lice, a umjesto kreme za lice nanesite noćnu masku.

Noćna maska za lice se ne ispire i ne uklanja, već s njom idete spavati. Kada se probudite, očistite lice kao što ga inače čistite ujutro. Preporučuje se koristiti noćnu masku jednom do dva puta tjedno.

Prije upotrebe svakog novog proizvoda za kožu preporučuje se testiranje na malom dijelu kože kako biste ustvrdili imate li alergijsku reakciju na proizvod.

Prije korištenja noćne maske za lice svakako pročitajte upute na proizvodu. Ne preporučuje se ostavljanje maske za lice preko noći ako joj to nije namjena tj. ako se ne radi specifično o noćnoj maski za lice.

maska za lice
Foto: Stockphoto Secrets

Noćne maske za lice – cijena

Noćne maske za lice možete kupiti u drogerijama, a cijene se kreću od 10 kn do 90 kn. Neke od noćnih maski za lice koje možete kupiti u našim drogerijama su sljedeće:

  • Afrodita Why Mask 4D Collagen Sleeping maska za lice (12 ml) – 13 kn,
  • Catrice Clean ID Overnight Jelly maska za lice (50 ml) – 32 kn,
  • Tommy G Noćna maska za lice s magarećim mlijekom (50 ml) – 90 kn.

Prilikom odabira noćne maske za lice, obratite pozornost na sastojke koji se nalaze u maski. Izbjegavajte maske koje sadrže alkohol i dodane parfeme, iz razloga što ti sastojci mogu izazvati iritaciju kože. Ako želite izrazito hidratizirajuću noćnu masku za lice, potražite masku koja sadrži peptide, ceramide i/ili hijaluronsku kiselinu.

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.33 / 5   6

Foto: Stockphoto Secrets

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Noćne maske za lice – čemu služe i kako se koriste

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.