5 uobičajenih mitova o ljepoti

mitovi o ljepoti

Sigurno ste barem jednom čuli za neke od ovih tvrdnji. Pridržavate li se i vi raznih mitova o ljepoti?

Često šišanje uzrokuje brži rast kose

Ovo nije istina. Kosa raste iz korijena, tako da često rezanje vrhova nema nikakve veze s bržim ili sporijim rastom kose. Isti princip vrijedi i za teoriju da brijanje dlačica uzrokuje rast debljih i tamnijih dlaka.

Čestim četkanjem, kosa postaje sjajnija

Ovo nije istina. Četkanje će distribuirati prirodna ulja po kosi, ali pretjerano češljanje uzrokuje previše trenja koje izaziva lomljenje i oštećenja kose. Najbolji način da vaša kosa postane sjajna i mekana je korištenje ulja i seruma.

Prištići se prerastu

Ovo nije istina. Prištići nisu samo tinejdžerski problem. Mnoge žene u pedesetim godinama još muku muče s aknama. Razina estrogena početi padati u 30-im godinama i može dovesti do pojave hormonalnih akni. Imajte na umu da oni proizvodi koje ste koristili u mladosti su pregrubi za stariju dob.

Koristite kreme s retinolom za smanjenje akni i bora.

Voda hidratizira vašu kožu

Ovo je djelomično istinito. Voda hidratizira tijelo i jača cirkulaciju koja dostavlja kisik i hranjive tvari u stanice kože. No, to ne znači da će se vaše stanice kože doslovno napuniti vodom. Uz puno vode, trebate koristiti i odgovarajuće hidratantne kreme da bi vaš ten izgledao mekano i podatno.

Stalno mijenjajte proizvode kako se vaša koža ne bi navikla na njih

Ovo je istina. Koža može izgraditi otpor prema određenim sastojcima u proizvodima za njegu kože. Osim toga, potrebe vaše kože mijenjaju se s klimom, što može izgledati kao da određeni proizvod više ne djeluje, ali zapravo ono što stvarno trebate je drugačiji pristup ili različite sastojke.

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.75 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

5 uobičajenih mitova o ljepoti

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.