ZeGeVege festival održivog življenja!

zegevege

Do sada je ZeGeVege festival posjetilo više od 35.000 ljudi i postao je popularan po svojoj jedinstvenoj ponudi te prepoznatljiv putokaz prema održivom načinu življenja. Cilj ZeGeVege festivala jest pomoći građanima u Hrvatskoj da koriste za život neophodne prirodne resurse bez uništavanja okoliša, ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi.

14. i 15.10., Trg bana Jelačića: brojni izlagači i izvođači, zdrava hrana, stotinu nagrada, besplatno šminkanje i masaže… posebna gošća Heather Mills!

ZeGeVege festival odvija se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te će ga na prvi dan održavanja posjetiti gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, a potporu mu je dao i ured predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Ovogodišnji ZeGeVege festival održivog življenja održat će se na Trgu bana Jelačića u petak 14. listopada od 10 do 22 sata i u subotu 15. listopada od 9 do 15 sati. Posebna gošća koja će podržati ZeGeVege festival je UN-ova ambasadorica dobre volje i dugogodišnja aktivistica za prava životinja Heather Mills. Posjetiteljima ZeGeVege festivala Heather Mills će se obratiti u petak, 14.10. u 16 sati, s nekoliko motivacijskih riječi o važnosti održivog življenja i biljne prehrane.

Više od 50 izlagača – proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, eko poljoprivrednika, udruga za zaštitu životinja i okoliša – predstavit će se na 4. ZeGeVege festivalu. Posjetitelje očekuju i brojne degustacije i promotivne prodaje te razne edukativne i zabavne aktivnosti.

Na pozornici će se odvijati dvodnevni zabavni program, uključujući i večernji program, u kojemu će nastupati brojni izvođači, od dječjih zborova Kikići i Genijalci, humanitarnog projekta protiv nasilja među djecom ‘Bubanj sve lakše podnosi’ do izvođača kao što su etno zbor Čipkice, Elma, Irish Maiden, Pop Rock Akademija i Ištvan Varga. Gledatelji će uživati u različitim glazbenim i plesnim profilima poput jazza, pop-rocka, hip-hopa, etna, standardnih i latino-američkih plesova, trbušnih plesova, irskog i indijskog plesa, tribala, capoeire, salse, zumbe fitnessa i street dancea.

Restoran ZeGeVege festivala ugostit će Antona Rudana, ‘Šumskog kuhara’ poznatog po jelima od samoniklog bilja. Posjetiteljima će se nuditi zdrava i ukusna jela po promotivnoj cijeni. Svi koji kupe obrok u restoranu mogu sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti više od stotinu primamljivih i vrijednih nagrada izlagača ZeGeVege festivala! Nagrade uključuju noćenje u pansionu s V-oznakom, zdrave veganske prehrambene proizvode, kozmetičke proizvode koji nisu testirani na životinjama, knjige, masažere, začinsko bilje, anatomske jastuke, loptice za pranje rublja itd.

Uz dječji kutić i radionice, bit će dostupno besplatno šminkanje, friziranje i masaže proizvodima koji nisu testirani na životinjama. Također, moći će se kušati brojne degustacije raznih biljnih prehrambenih proizvoda i eko povrća, vidjeti ekološke inovacije te iskoristiti prednosti prigodnih prodaja i popusta.

ZeGeVege festival nudi edukativne sadržaje i kroz video kutak, gdje će se moći pogledati novi film ‘Povezati se’ (‘Making the Connection’) o održivom načinu života. Bit će postavljeno reciklažno dvorište kako bi se građani potaknuli na razvrstavanje otpada i brigu za okoliš i životinje. Sve štandove osvjetljavat će štedne žarulje, dok će restoran biti osvijetljen led žaruljama. Bit će predstavljeni i električni automobil, električni bicikli i mnoge druge zanimljivosti.

Program i više informacija o ZeGeVege festivalu dostupni su na www.zegevege.com i www.prijatelji-zivotinja.hr.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu