ZeGeVege festival održivog življenja!

zegevege

Do sada je ZeGeVege festival posjetilo više od 35.000 ljudi i postao je popularan po svojoj jedinstvenoj ponudi te prepoznatljiv putokaz prema održivom načinu življenja. Cilj ZeGeVege festivala jest pomoći građanima u Hrvatskoj da koriste za život neophodne prirodne resurse bez uništavanja okoliša, ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi.

14. i 15.10., Trg bana Jelačića: brojni izlagači i izvođači, zdrava hrana, stotinu nagrada, besplatno šminkanje i masaže… posebna gošća Heather Mills!

ZeGeVege festival odvija se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te će ga na prvi dan održavanja posjetiti gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, a potporu mu je dao i ured predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Ovogodišnji ZeGeVege festival održivog življenja održat će se na Trgu bana Jelačića u petak 14. listopada od 10 do 22 sata i u subotu 15. listopada od 9 do 15 sati. Posebna gošća koja će podržati ZeGeVege festival je UN-ova ambasadorica dobre volje i dugogodišnja aktivistica za prava životinja Heather Mills. Posjetiteljima ZeGeVege festivala Heather Mills će se obratiti u petak, 14.10. u 16 sati, s nekoliko motivacijskih riječi o važnosti održivog življenja i biljne prehrane.

Više od 50 izlagača – proizvođača zdrave hrane, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, eko poljoprivrednika, udruga za zaštitu životinja i okoliša – predstavit će se na 4. ZeGeVege festivalu. Posjetitelje očekuju i brojne degustacije i promotivne prodaje te razne edukativne i zabavne aktivnosti.

Na pozornici će se odvijati dvodnevni zabavni program, uključujući i večernji program, u kojemu će nastupati brojni izvođači, od dječjih zborova Kikići i Genijalci, humanitarnog projekta protiv nasilja među djecom ‘Bubanj sve lakše podnosi’ do izvođača kao što su etno zbor Čipkice, Elma, Irish Maiden, Pop Rock Akademija i Ištvan Varga. Gledatelji će uživati u različitim glazbenim i plesnim profilima poput jazza, pop-rocka, hip-hopa, etna, standardnih i latino-američkih plesova, trbušnih plesova, irskog i indijskog plesa, tribala, capoeire, salse, zumbe fitnessa i street dancea.

Restoran ZeGeVege festivala ugostit će Antona Rudana, ‘Šumskog kuhara’ poznatog po jelima od samoniklog bilja. Posjetiteljima će se nuditi zdrava i ukusna jela po promotivnoj cijeni. Svi koji kupe obrok u restoranu mogu sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti više od stotinu primamljivih i vrijednih nagrada izlagača ZeGeVege festivala! Nagrade uključuju noćenje u pansionu s V-oznakom, zdrave veganske prehrambene proizvode, kozmetičke proizvode koji nisu testirani na životinjama, knjige, masažere, začinsko bilje, anatomske jastuke, loptice za pranje rublja itd.

Uz dječji kutić i radionice, bit će dostupno besplatno šminkanje, friziranje i masaže proizvodima koji nisu testirani na životinjama. Također, moći će se kušati brojne degustacije raznih biljnih prehrambenih proizvoda i eko povrća, vidjeti ekološke inovacije te iskoristiti prednosti prigodnih prodaja i popusta.

ZeGeVege festival nudi edukativne sadržaje i kroz video kutak, gdje će se moći pogledati novi film ‘Povezati se’ (‘Making the Connection’) o održivom načinu života. Bit će postavljeno reciklažno dvorište kako bi se građani potaknuli na razvrstavanje otpada i brigu za okoliš i životinje. Sve štandove osvjetljavat će štedne žarulje, dok će restoran biti osvijetljen led žaruljama. Bit će predstavljeni i električni automobil, električni bicikli i mnoge druge zanimljivosti.

Program i više informacija o ZeGeVege festivalu dostupni su na www.zegevege.com i www.prijatelji-zivotinja.hr.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

ZeGeVege festival održivog življenja!

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.