O autoru: Majana

Majana za Krenizdravo pokriva teme koje se najjednostavnije mogu opisati kao: bez glutena, bez laktoze, bez šećera i vegetarijansko. Govori iz svojeg osobnog iskustva, onako kako jede i živi godinama. Piše praktično i pomaže da uštedite, saznate gdje se može kupiti neki proizvod ili brzo dođete do nekog podatka.

 

Namirnice i cijene

Dijeli s nama informacije koje prikuplja za sebe – gdje se neka namirnica može kupiti i po kojoj cijeni. Uspoređuje cijene po trgovinama i prikazuje gdje je nešto najpovoljnije.  Vidjet ćete kada je pametnije kupiti nešto organsko a kada ne, kada se nešto isplati a kada baš i ne. Daje informacije iz perspektive obične osobe koja se trudi živjeti zdravo, kupovati kvalitetno i pametno.

 

Novosti iz trgovina

Javlja nam kad se u trgovinama pojavi nešto novo, zanimljivo ili na akciji.

 

Život bez glutena i bez laktoze

Upoznaje nas s proizvodima bez glutena koje koristi u svojoj kuhinji. Uvjerili smo se da one ‘bolne’’ bezglutenske teme poput koje brašna koristiti ili gdje kupiti bezglutenski kruh rješava bez ikakvih problema. Oduševili su nas njezini bezglutenski pekarski proizvodi – pizza, kolači, kruh i keksi. Piše kako joj je prehrana bez glutena okrenula život naglavačke, naravno u pozitivnom smislu.

Pogledaj sve Majanine članke

 

Članak uređen:

Ocijenite članak

4.40 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

O autoru: Majana

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Poštovani čitatelji, redakcijo ! Zanimljiv je članak i hvala Majani na trudu, no nigdje nisam našao, a pregledao sam i pročitao puno tekstova i recepata kako se koriste ekspandirane žitarice, treba li ih kuhati jer na pakiranjima ne piše ništa osim količine za konzumaciju, npr.za Amarant piše najviše 10 grama dnevno ? Jesu li to točni podaci, odnosno može li se konzumirati i veće količine i kada nisam nigdje našao podatak ? Pokušavam se hraniti zdravo jer mi konzervansi smetaju, pa čak i kad na proizvodu piše da nema konzervanse, umjetne boje i arome ipak ima nešto što onemogućuje kvarenje ! Uočio sam da mi je loše nakon konzumacije proizvoda koji sadrže sulfite i SO2, guar gumu i karagenan ! Ima li netko slična iskustva, odnosno jel’ boli u epigastrijumu izaziva samo jedan konzervans ili interakcija njih više unatoč činjenici da izbjegavam (koliko mogu) proizvode kod kojih u deklaraciji piše da sadrže neki konzervans (En) ? Naime što se događa, osjećaj mučnine i boli (grčevi) u gornjem dijelu trbuha (epigastrijumu), neki puta se javi i slabost tijela sa vrtoglavicom, a znakovi od strane crijeva u smislu proljeva ili zatvora izostaju ! Eto, pišite imate li takve neugodne pojave od hrane ! Zdravi i veseli bili ! Benito Račić