Zašto je Epimen povučen s tržišta?

epimen povucen s trzista

Puno je kontroverze, a ljudi koji nisu u farmaceutskom miljeu ne razumiju sasvim problematiku. Epimen je povučen s tržišta nakon što je sanitarna inspekcija utvrdila da on u sebi sadrži sildenafil. Sildenafil je djelatna tvar u lijekovima protiv erektilne disfunkcije.

E sad, gdje je problem?

Prvo, lijekovi koji sadrže sildenafil moraju ići na recept. Razlog je jednostavan, sildenafil kod nekih, npr. srčanih bolesnika, može izazvati teška stanja, čak i infarkt.

Drugo, Epimen u svojoj deklaraciji nije naveo da koristi sildenafil. Zapravo, oni to i dan danas negiraju. Istina je da je pronađen vrlo mali udio ove tvari i da po važećem zakonu tvari koje su zastupljene s manje od 1% ne treba uvrstiti u deklaraciju. Ipak, ukoliko one mogu biti opasne po zdravlje onda se stvari mijenjaju.

Treće, Epimen se reklamira kao “prirodan lijek”. U Epimenu se koriste biljni dodaci poput Ginsenga koji potiče cirkulaciju, ali ni blizu toliko da bi mogao osigurati erekciju u trajanju od 24 sata. Za to je zaslužan sildenafil.

Sigurno da su mnogi ostali razočarani rješenjem kojim se Epimen povlači iz prodaje, ali ruku na srce, njegova najveća prednost nije to da je “prirodan” nego to da ga se moglo dobiti bez recepta, a jasno da je mnogima neugodno ići doktoru po lijek za erektilnu disfunkciju.

Dok mnogi u nevjerici razmišljaju o povlačenju Epimena, mi se pitamo nije li se ovo od početka dalo naslutiti jer, zanimljivo, Epimen se nije plasirao na niti jedno inozemno tržište, a ako je zaista “prirodni lijek djelotvorniji od Viagre” pokorio bi svijet u roku keks.

Članak uređen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Zašto je Epimen povučen s tržišta?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.