Tjedan mode u New Yorku: modeli amputiranih grudi

new-york-fashion-week-anaono

Pistom njujorškog tjedna mode ponosno su prošetale žene koje su izgubile kosu nakon kemoterapije i one s ožiljcima mastektomije. Bila je to modna revija nove kolekcije donjeg rublja kreatorice Dane Donofree i njenog branda AnaOno.

2010. godine, dan prije  28. rođendana i dva mjeseca prije planirane udaje, Dana Donofree je doznala da boluje od raka. Amputirane su joj obje dojke. Brand AnaOno je utemeljila 2015. Naziv je nastao kombinacijom po tri slova iz imena i prezimena.

Grudnjaci AnaOno su stvoreni za žene s jednom dojkom, dvije dojke, bez dojki ili s novim dojkama. Dakle za žene kojima je učinjena unilateralna ili bilateralna mastektomija s ili bez rekonstrukcije.

Lijepa, sexy i ponosna

Osjećala sam se sexy, osjećala sam se lijepom i bila sam ponosna” kaže 24-godišnja Paige Moore, jedna od manekena na reviji. Pet tjedana ranije, obavila je preventivnu dvostruku mastektomiju nakon genetskog testiranja.
Reviju je najavila glumica, Mira Sorvino, dobitnica Oscara za ulogu u filmu “Moćna Afrodita”, a prihodi su uplaćeni u dobrotvorne svrhe.

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Tjedan mode u New Yorku: modeli amputiranih grudi

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Hvala na ovako divnom članku. Ove žene su pokazale čvrstinu i hrabrost kad je najpotrebnija i šalju vrlo ohrabrujuću i pozitivnu poruku ženama koje su u istoj situaciji, a i onima koje to nisu. Pozitivan stav, njihova unutarnja snaga i hrabrost daje nama ostalim ženama da se ne bojimo nepredvidivih životnih situacija.