Tjedan mode u New Yorku: modeli amputiranih grudi

new-york-fashion-week-anaono

Pistom njujorškog tjedna mode ponosno su prošetale žene koje su izgubile kosu nakon kemoterapije i one s ožiljcima mastektomije. Bila je to modna revija nove kolekcije donjeg rublja kreatorice Dane Donofree i njenog branda AnaOno.

2010. godine, dan prije  28. rođendana i dva mjeseca prije planirane udaje, Dana Donofree je doznala da boluje od raka. Amputirane su joj obje dojke. Brand AnaOno je utemeljila 2015. Naziv je nastao kombinacijom po tri slova iz imena i prezimena.

Grudnjaci AnaOno su stvoreni za žene s jednom dojkom, dvije dojke, bez dojki ili s novim dojkama. Dakle za žene kojima je učinjena unilateralna ili bilateralna mastektomija s ili bez rekonstrukcije.

Lijepa, sexy i ponosna

Osjećala sam se sexy, osjećala sam se lijepom i bila sam ponosna” kaže 24-godišnja Paige Moore, jedna od manekena na reviji. Pet tjedana ranije, obavila je preventivnu dvostruku mastektomiju nakon genetskog testiranja.
Reviju je najavila glumica, Mira Sorvino, dobitnica Oscara za ulogu u filmu “Moćna Afrodita”, a prihodi su uplaćeni u dobrotvorne svrhe.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu