Jogurt budućnosti? Manje kalorija, manje laktoze, isti okus

Danski znanstvenici su u novoj studiji, objavljenoj u Applied and Environmental Microbiology, manipulirali s bakterijama u jogurtu kako bi koristile manje glukoze i iskoristile laktozu. Takav postupak je rezultirao s manje laktoze u jogurtu, što su ohrabrujuće vijesti sve ljude koji su intolerantni na laktozu. To je također dovelo do viših razina glukoze, koja je glavni šećer u krvi.

Povećanje glukoze znači da se više ne trebaju dodavati dodatni šećeri u jogurt. Rezultat? Proizvod koji je sladak kao i uvijek, s mrvicu manje kalorija (oko 10 manje po obroku).

Jogurt

Rezultati su dobri za proizvođače jogurta jer oni neće više morati dodavati šećere u proizvod.

Budući da je ovaj proizvod zahtijeva mutirane bakterije, pitanje je hoće li se naći na udaru kritika. Uz brojne polemike oko GMO hrane, moguće je da ovaj jogurt s modificiranim bakterijama nikad ne dođe do polica supermarketa.

Studija je preliminarna i nije napravljena u komercijalne svrhe.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu