Neurobion tablete- što su i gdje ih nabaviti?

neurobion-forte

Što je neurobion i koji mu je sastav?

Neurobion tablete su multivitaminski pripravak koji sadrži kombinaciju vitamina B u sljedećem omjeru:

  • Vitamin B1 100 mg – jača srce, poboljšava raspoloženje i pomaže u stvaranju energije
  • Vitamin B6 200 mg– pomaže u staničnim procesima i pri sintezi neurotransmitora poput serotonina. Pomaže i kod nesanice
  • Vitamin B12 200 mikrograma– vitamin B12 je vitalan za reprodukciju stanica i za prevenciju anemije. Smanjuje rizik srčanog udara.

Tko bi trebao uzimati neurobion?

Neurobion uzimajte ako vam je to preporučio doktor ili ljekarnik. Obično se neurobion daje za regeneraciju živaca i kao preventiva srčanom udaru. U SAD-u se neurobion prepisuje onima koji su pod pojačanim stresom, bilo zbog posla ili nekog drugog razloga.

Doziranje

Popiti jednu tabletu dnevno. Ne piti na prazan želudac. Ukoliko popijete više neurobiona nego je potrebno ne trebate brinuti jer će se višak izlučiti u mokraći.

Gdje nabaviti neurobion i koja mu je cijena?

U trenutku pisanja ovog članka u Hrvatskoj Neurobion nije registriran pa se ne prodaje u ljekarnama. Ipak, neke ljekarne ga uvoze iz inozemstva, npr. ljekarna na Dolcu, Zagreb. Cijena bočice Neurobiona forte sa 100 tableta iznosi oko 105 kuna.

Neurobion za pse

I psi mogu uzimati neurobion. On im se prepisuje kada imaju problema s kostima, zglobovima ili kralježnicom, često u starijim godinama, kada im isti oslabe. Neke vrste poput labradora i zlatnih retrivera imaju takvu genetsku predispoziciju da im ponekad okoštavaju kukovi. Tada se daje neurobion i to u istoj dozi kao i kod ljudi, 1 tableta dnevno.

 

 

Članak uređen:

Ocijenite članak

4.45 / 5   47

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: neurobion, neurobion forte, neurobion tablete, neurobion forte djelovanje, neurobion forte dragees, neurobion forte tablete, neurobion ampule, neurobion tableti, neurobion cijena, neurobion forte nuspojave, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Neurobion tablete- što su i gdje ih nabaviti?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje