Zašto osobe s dijabetesom moraju znati za FreeStyle Libre?

Abbot Freestyle Libre

Osobe s dijabetesom svakodnevno se susreću s izazovima čestih bockanja i praćenja razine šećera. FreeStyle Libre pomaže u mjerenju i kontroli razine glukoze jednostavno, brzo i potpuno bezbolno.  

Što je FreeStyle Libre?

Ovaj moderan sustav čine čitač i senzor koji omogućavaju diskretno očitavanje razine glukoze u samo jednoj sekundi. Senzor veličine kovanice od 5 kuna nosi se na stražnjem dijelu nadlaktice. Jedinstvena značajka flash sustava osigurava cjeloviti prikaz kretanja glukoze – uključujući trenutačnu razinu, povijest izmjerenih očitanja u posljednjih 8 sati i trend kretanja označen strelicama, kojima se prikazuje smjer kretanja razine glukoze ovisno o tome raste li, pada ili je stabilna.

Osim toga FreeStyle Libre omogućava vam lakšu kontrolu bolesti jer korištenjem sustava možete saznati kako hrana, tjelesna aktivnost i sam inzulin utječu na razinu glukoze tijekom dana i noći. Također, postoji mogućnost dijeljenja podataka s liječnikom, koji odluke o liječenju temelji na preciznoj slici pacijentovog stanja u stvarnom vremenu. 

Sve što dijabetičari trebaju znati o FreeStyle Libre čitaču

Koliko često moram puniti čitač?

Čitač je dizajniran tako da baterija traje u prosjeku 7 dana bez punjenja. Prije nego što se na zaslonu pojavi upozorenje o niskom postotku baterije, čitač je potrebno priključiti na punjač 

Radi li čitač preko odjeće?

Čitač skenira jednostavno, brzo i diskretno – čak i preko odjeće. Za preuzimanje podataka sa senzora, dovoljno je da je čitač bude do 4 cm udaljen od senzora.

Sve što dijabetičari trebaju znati o FreeStyle Libre senzoru

Kako aplicirati senzor?

Video