Koja aktivnost je najbolja za zdravlje srca?

zdravlje srca

Srce je najvažniji mišić u tijelu i zato ga je potrebno vježbati kako bi pravilno funkcioniralo. Da bismo započeli s vježbanjem, ne trebamo biti sportaši. Čak i osobe starije životne dobi mogu pronaći odgovarajuću tjelovježbu, koja će im pomoći da ojačaju srčani mišić i izbjegnu kobne posljedice koronarnih bolesti. U nastavku saznajte kako odabrati odgovarajuću tjelovježbu s obzirom na dob, te kako prilagoditi njezin intenzitet. 

Umjerena tjelovježba ima veliki utjecaj u prevenciji bolesti srca i krvnih žila, za koje znamo da su vodeći uzrok smrtnosti u razvijenom svijetu. Redovitom tjelovježbom rizik od obolijevanja i smrti smanjuje se čak za 35%, zato slobodno možemo reći da je tjelovježba, uz pravilnu prehranu, jedan od najvažnijih faktora koji određuju uspješnost liječenja koronarnih bolesti.

Kako bi fizička aktivnost bila potpunija i općenito, za održavanje zdravlja, potrebno je uzimati magnezij kao dodatak prehrani, pri čemu je važno istaknuti da nije svaki izvor magnezija isti i da ga je u tijelo najbolje unijeti hranom i vodom. Magnezij u Mg Miveli je u nutritivnom smislu idealan izvor magnezija iz prirode.

Vježbanjem i dovoljnim unosom magnezija jačamo srčani mišić i on tako postaje efikasniji, a samim time bolje pumpa krv kroz naše tijelo i tako omogućuje da kuca sporije i da održava krvni tlak pod kontrolom. Također je važno napomenuti da uz redovitu tjelovježbu u srčani mišić i mozak dolazi i do 50% više kisika i hranjivih tvari, a trenirano srce može obaviti veći rad uz manji napor.

Zašto je kretanje bitno za zdravlje srca i koje skupine su najugroženije otkrila nam je Ivančica Vadjon, mag. kineziologije i voditeljica medicinskog fitenssa u Poliklinici Aviva.

Također smo doznali i koliko se preporučuje kretanja dnevno s obzirom na dob i koja je aktivnost najbolja za zdravlje srca. U videu saznajte preporuke mag. kineziologije Ivančice Vadjon.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravlju srca i kardiovaskularnog sustava u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu