Kako čarape za vene pomažu u rješavanju celulita?

celulit

Celulit je lokalizirana nakupina masnog tkiva, koje se u žena zbog djelovanja estrogena nakuplja najčešće u području bedara i stražnjice. Međutim, osim masnih stanica, celulit se sastoji i od degeneriranog vezivnog tkiva, nagomilanih štetnih tvari (toksina) i nakupljene tekućine.

U području sklonom celulitom, krvne žile zbog nakupljenih masnih stanica i otvrdnulog vezivnog tkiva više ne mogu normalno provoditi krv, te zbog loše cirkulacije dolazi do zadržavanje vode i toksina.  Upravo te naslage daju površini kože poznati izgled narančine kore.

Kako nam čarape za vene mogu pomoći?

Poboljšanje cirkulacije jedan je od načina da se tijelo riješi nakupljene tekućine u području zahvaćenom celulitom i na taj način učini celulit manje vidljivim.

U tu svrhu mogu pomoći čarape za vene. Kako bi imale kompresijski učinak, čarape za vene su dizajnirane s jedinstvenim pletenjem i elastičnim vlaknima. Ove čarape prilikom nošenja, u kombinaciji s prirodnim pokretima tijela, pružaju koži mikro-masažu i na taj način poboljšavaju cirkulaciju krvi.

Poboljšani protok krvi pomoći će tijelu da se oslobodi nakupljene vode i na taj način smanji vidljivost celulita, a osim masažnih efekata ovakvih čarapa, one samim svojim dizajnom vizualno izdužuju, oblikuju i učvršćuju figuru tijela.

Ako želite više doznati o tome kako poboljšati cirkulaciju predlažemo da pročitate tekst: Kako aktivirati cirkulaciju u nogama.

Naša preporuka: COMPRESSANA modne kompresijske čarape za vene

COMPRESSANA modne kompresijske čarape za vene omogućuju Vam da Vaše noge izgledaju lijepo i ostanu zdrave. Izrađene su iz modernog i visokokvalitetnog pletiva koje je rezultat intenzivnog razvoja proizvodnje i višegodišnjeg iskustva.

carape-za-vene

Zahvaljujući nježnom i mekanom mikro tkanju udobne su za nošenje, elegantne i prozračne.Istovremeno, elastično tkanje osigurava postojani pritisak po cijeloj dužini nogavica. Jedinstvene kompresijske karakteristike i kompresijski efekt odgovaraju posljednjim medicinskim saznanjima.

Prilikom oblačenja COMPRESSANA čarapa za vene odmah možete osjetiti njihovu djelotvornost i ugodnost. Nježan i učinkovit pritisak čarapa za vene odmara, njeguje i rasterećuje Vaše noge. Isprobajte ih!

Članak objavljen:

Saznajte više o celulitu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu