Kako čarape za vene pomažu u rješavanju celulita?

celulit

Celulit je lokalizirana nakupina masnog tkiva, koje se u žena zbog djelovanja estrogena nakuplja najčešće u području bedara i stražnjice. Međutim, osim masnih stanica, celulit se sastoji i od degeneriranog vezivnog tkiva, nagomilanih štetnih tvari (toksina) i nakupljene tekućine.

U području sklonom celulitom, krvne žile zbog nakupljenih masnih stanica i otvrdnulog vezivnog tkiva više ne mogu normalno provoditi krv, te zbog loše cirkulacije dolazi do zadržavanje vode i toksina.  Upravo te naslage daju površini kože poznati izgled narančine kore.

Kako nam čarape za vene mogu pomoći?

Poboljšanje cirkulacije jedan je od načina da se tijelo riješi nakupljene tekućine u području zahvaćenom celulitom i na taj način učini celulit manje vidljivim.

U tu svrhu mogu pomoći čarape za vene. Kako bi imale kompresijski učinak, čarape za vene su dizajnirane s jedinstvenim pletenjem i elastičnim vlaknima. Ove čarape prilikom nošenja, u kombinaciji s prirodnim pokretima tijela, pružaju koži mikro-masažu i na taj način poboljšavaju cirkulaciju krvi.

Poboljšani protok krvi pomoći će tijelu da se oslobodi nakupljene vode i na taj način smanji vidljivost celulita, a osim masažnih efekata ovakvih čarapa, one samim svojim dizajnom vizualno izdužuju, oblikuju i učvršćuju figuru tijela.

Ako želite više doznati o tome kako poboljšati cirkulaciju predlažemo da pročitate tekst: Kako aktivirati cirkulaciju u nogama.

Naša preporuka: COMPRESSANA modne kompresijske čarape za vene

COMPRESSANA modne kompresijske čarape za vene omogućuju Vam da Vaše noge izgledaju lijepo i ostanu zdrave. Izrađene su iz modernog i visokokvalitetnog pletiva koje je rezultat intenzivnog razvoja proizvodnje i višegodišnjeg iskustva.

carape-za-vene

Zahvaljujući nježnom i mekanom mikro tkanju udobne su za nošenje, elegantne i prozračne.Istovremeno, elastično tkanje osigurava postojani pritisak po cijeloj dužini nogavica. Jedinstvene kompresijske karakteristike i kompresijski efekt odgovaraju posljednjim medicinskim saznanjima.

Prilikom oblačenja COMPRESSANA čarapa za vene odmah možete osjetiti njihovu djelotvornost i ugodnost. Nježan i učinkovit pritisak čarapa za vene odmara, njeguje i rasterećuje Vaše noge. Isprobajte ih!

Članak uređen:

Saznajte više o celulitu u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako čarape za vene pomažu u rješavanju celulita?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.