BACSAC® – nove mekane posude za nadzemni uzgoj biljaka

bacsac posude

Ako ste slabi na dizajn, već ste sigurno primijetili atraktivne i prije svega praktične posude za biljke, vreće Bacsac koje su lagane i lako prenosive. Zahvaljujući dizajnu, uklapaju se u svaki interijer i eksterijer i nije ih potrebno ni s čim usklađivati – jednostavno su drugačije i to im je najveća estetska vrijednost.

BACSAC® je nova generacija mekanih posuda za nadzemni uzgoj biljaka. Njezin dupli sloj od geotesktila 100% reciklirajućeg prirodno čuva tu neophodnu ravnotežu između zraka, zemlje i vode. Otporna je na mraz i anti-UV.

bacsac

Bacsac oduševljava novim živim bojama ali isto tako i kvalitetom vreće koja stvara idealne uvjete za korijen biljke. Zahvaljujući dizajnu lako se uklapaju u svaki interijer ili eksterijer. Samo po sebi su posebne i jedinstvene.

Za razliku od plastičnih i keramičkih posuda, slojevi geotekstila i vanjski sloj tkanine zbog svoje prozračnosti omogućuju idealan vodozračni sustav, tako da biljka ima gotovo iste uvjete kao da je u tlu.

Idealne su za sadnju na balkonima ili terasama, upravo zbog svoje težine. Vrlo su lagane i mogu se posložiti da stanu gotovo u svaku torbu ili ladicu. Poznate su po nazivu urbani povrtnjaci.

bacsac

Linija Baclong je idealna za terase barova ili restorana jer svojim povezivanjem ogradjuje prostor, te pravim izborom biljaka može postati prava vrtna oaza. Za barove, restorane koji nemaju terasu Bacsac je dizajnirao indoor vreće koje ne propuštaju vodu. Mogu se bez straha staviti na drvo, papir… Svojom veličinom su idealne za sadnju začinskog bilja, ali i cvijeta poput orhideje.

Što se tiče struke, ni tu nema zamjerki, ističe krajobrazna arhitektica Željka Kolak na svom blogu Mojbalkon.com:

“Vreće su sastavljene od nekoliko slojeva tkanina, unutarnji sloj čine tri sloja geotekstila koji štite korijenov sustav biljke i omogućuju otjecanje suvišne vode dok istovremeno sprečavaju isušivanje supstrata. Zahvaljujući vanjskom sloju, djeluju kao svojevrsni izolatori za biljku te štite korijen od ekstremno visokih i niskih temperatura. Cijela vreća funkcionira kao svojevrsna membrana, propušta suvišnu vodu, ali čestice supstrata zaustavlja unutar mekane posude. A najbolje od svega je to što u trenutku kada poželite spremiti svoj povrtnjak vreću jednostavno ispraznite, operete, složite i spremite”.

bacsac

Bacsac je odnedavno dostupan i u Hrvatskoj. Više o njima pročitajte na bacsac.com.hr ili na facebook.com/bacsachrvatska.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: zivotni stil, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu