Sutra počinje online konferencija o hormonskoj kontracepciji: 3 predavanja možete poslušati besplatno

Sutra počinje online konferencija o hormonskoj kontracepciji - 3 predavanja možete poslušati besplatno

Hormonalna kontracepcija se, osim za kontracepciju, koristi i kao lijek za endometriozu, sindrom policističnih jajnika te druga stanja povezana s neregularnostima menstrualnog ciklusa, a iskustva žena pokazuju da prilikom propisivanja te terapije nisu adekvatno informirane.

To je lijek koji ima svoje indikacije, ali i kontraindikacije, nuspojave i rizike o kojima se malo govori, pa se žene ili boje koristiti hormonalnu kontracepciju ili zanemaruju ozbiljnost tih kontraindikacija, nuspojava i mogućih rizika te ne poduzimaju potrebne mjere opreza i kontrole.

Rizici su nažalost potencijalni po opće zdravlje i nuspojave, osim na reprodukciju i seksualnost, mogu biti i na srce i krvne žile, živčani sustav, imunitet, ali i mentalno i metaboličko zdravlje. Uz adekvatne mjere ti se rizici mogu izbjeći ili minimizirati.

Pročitajte članak “Oralna hormonska kontracepcija – koristi, nuspojave i uzimanje“.

Adekvatna edukacija žena
FOTO: Getty Images

Adekvatna edukacija žena

S ciljem edukacije žena i širenja tjelesne pismenosti, organizirana je 4. po redu online konferencija “Vrijednost žene – sve o piluli” kako bi žene kroz osam stručnih predavanja dobile cjelokupnu sliku o indikacijama i kontraindikacijama, benefitima, nuspojavama i mogućim rizicima hormonalnih kontraceptiva.

Žene će razumljivim objašnjenjima naučiti kako djeluju hormonalni kontraceptivi, pripadaju li one rizičnim skupinama, kako prepoznati nuspojave te što učiniti da ih smanje ili potpuno izbjegnu.

Paket od osam predavanja s bonusima je već u pretprodaji, a za one koje nisu sigurne treba li im ova edukacija, mogu tijekom vikenda 6. – 8. 5. 2022. čak tri od osam predavanja poslušati besplatno i onda odlučiti o kupovini paketa.

Raspored besplatnih predavanja i popis svih tema i predavačica dostupan je na internetskoj stranici organizatorice Maje Obrovac Glišić, mag. nutr. – www.majaog.com.

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje online konferencije “Vrijednost žene – sve o piluli”.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Getty Images

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu