Slikovnica “Pobijediti strah – Da, to mogu ja!”- priča je o ljubavi koja pobjeđuje strah!

Slikovnica-pobijediti strah

Što kad se dijete noću budi zbog straha od mraka? Strah od mraka može se pobijediti, a upravo o tome govori ova mala slikovnica inspirirana istinitim događajima i koja je nedavno objavljena.

“Pobijediti strah – Da, to mogu ja!”, prva je slikovnica koju potpisuje Antonia Hohnjec, dok je ilustracije osmislila Zrinka Šimičić. Ove dvije dugogodišnje prijateljice odlučile su same tiskati svoju prvu slikovnicu u nadi kako će pomoći  roditeljima i djeci koji se susreću sa sličnim problemima.

Jedan dječak jako se bojao mraka. Nisu pomagale ni one male slatke lampice koje svijetle cijelu noć… Dolazio bi on tako u pidžamici kod roditelja i tiho se šuljao kako ne bi probudio svoju macu u noćnim lutanjima. Ujutro bi bio umoran i neispavan. No, uz razgovore, zagrljaje i priču prije spavanja, dječak je uspio svladati strah od mraka!

Slikovnica ne govori samo o strahu od mraka, već o ljubavi, nježnosti, povjerenju, važnosti roditeljske potpore…Obitelj je ta koja uvijek i neupitno treba pružiti topli zagrljaj, pokazati razumijevanje, biti podrška i pružiti riječ utjehe. Slikovnica je namijenjena baš svima, bez obzira na to što je tema strah od mraka, jer se kroz nju prenosi poruka da se zapravo bilo koji strah može pobijediti!

Svaki roditelj susreće se s raznim djetetovim strahovima i oni se ne smiju zanemarivati. Zato smo tu mi – roditelji, da uvijek i za sve budemo uz njih i pomognemo im! “, smatra autorica slikovnice Antonia Hohnjec.

Pobijediti strah – Da, to mogu ja!”, topla je i istina priča u kojoj je ljubav glavni “krivac” za rješavanje problema. “Nježne riječi utjehe…”, kako piše u slikovnici, dolaze u “paketu” s poljupcima i zagrljajima za laku noć. “Pričajte s djecom, budite im oslonac kad god je to potrebno. Pričajte im priče za laku noć. Pružite im snažnu potporu ako su nesigurni ili se nečeg boje te im od najranije dobi približite čarobni svijet knjiga!”, složne su dugogodišnje prijateljice Antonia i Zrinka.

Slikovnica - antonia i zrinka
Foto: Promo

“Slikovnica “Pobijediti strah – Da, to mogu ja!”, dobila je pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje, odnosno, slikovnica je preporučljiva za uporabu u osnovnoškolskim ustanovama pa nas to iznimno veseli, jer smo dobili i stručnu potvrdu za naš rad”, smatra autorica Antonia Hohnjec.

Prvo izdane ove slikovnice tiskano je u nakladi od 500 primjeraka. Cijena slikovnice iznosi 30,00 kn i može se naručiti preko stranice Čitaonkica na društvenim mrežama Facebooku i Instragramu.

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Slikovnica “Pobijediti strah – Da, to mogu ja!”- priča je o ljubavi koja pobjeđuje strah!

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.