Mobiteli zamjenjuju kamere, satove i novčanike, ali i obitelj i prijatelje

Mobiteli zamjenjuju obitelj i prijatelje

“Molim vas malo pažnje, nešto bih reći htjela, može li bar jedan dan biti dan bez mobitela“, alarmantne su riječi koje upućuje šestogodišnja djevojčica Aura roditeljima u pjesmi Dan bez mobitela, koja postaje pravi hit.

Za ovu pjesmu, koja govori o aktualnom problemu ovisnosti o mobitelima, snimljen je i spot.

Stihove i glazbu napisala je Dragana Vučić Đekić u suradnji s profesoricom Ivom Markić te vrhunskim producentima Enesom Tvrtkovićem i Josipom Šukerom. Iako je riječ o dječjoj pjesmi, njezina poruka je društveno angažirana i upućena odraslima.

Obično se govori o problemu ovisnosti djece o tehnologiji još od najranije dobi. Međutim, mi smo htjeli pokazati kako su roditelji prvi modeli djeci te ako roditelji non-stop zure u mobitel, ne mogu baš očekivati od djece da zure u knjige. Mobiteli su zamijenili satove, kamere, fotoalbume, novčanike, alarme, pamćenje. U pjesmi i spotu smo htjeli pokazati kako mobiteli često zamjenjuju čovjeka i međuljudske odnose. U ovom slučaju ispaštaju djeca“, izjavila je autorica pjesme, voditeljica kreativne agencije Umotvorine.hr i bloga Mom The Muse Dragana Vučić Đekić.

Poruka na kraju ovog spota je ipak optimistična i jasna: ponekad samo treba odložiti mobitel i uživati u trenutku.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu