Ljetni planinarski pohod na Lipu

promo

Prvo veće planinarsko okupljanje sesvetskih planinara i njihovih prijatelja nakon ljetnog razdoblja je krajem kolovoza kada Hrvatsko planinarsko društvo “Lipa” organizira Ljetni planinarski pohod na Lipu, na sesvetski dio Parka prirode Medvednica.

Ove godine je pohod 16. puta za redom, a održat će se u nedjelju, 25. kolovoza. Polazište pohoda svake je godine iz drugog mjesta sesvetskog Prigorja, a sve s ciljem upoznavanja šireg podmedvedničkog područja. 

Ovogodišnji pohod će započeti u selu Vugrovec Gornji koje se nalazi 8 km sjeverno od Sesveta. Okupljanje sudionika je do 8.30 sati kod planinarskog doma Vugrovec. Hodanje će biti markiranom stazom 1M u pravcu planinarskog doma na Lipi, dužine trase 7000 m, a za što je potrebno oko 2,5 do 3 sata laganog hoda. Pri tome se očekuju izuzetni vidici na Lipu i Medvednicu.

Posebnost ovih ljetnih pohoda je određivanje planinarskog društva u pravilu s mlađim planinarskim stažem koje djeluje izvan šireg zagrebačkog područja kao „Društvo prijatelj pohoda“. Ove su godine svoje sudjelovanje s veseljem prihvatili planinari HPD „Garjevica“ iz Čazme koji će u većem broju sudjelovati na pohodu i predstaviti svoj rad i društvo prisutnim sudionicima.

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Ljetni planinarski pohod na Lipu

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.