Istražite ljepote Like i živite duže: Prvi vikend rujna rezervirajte za Hrvatski Festival Hodanja

Masovna sportsko-rekreativna manifestacija Hrvatski Festival Hodanja ove godine održat će se pod kapom IML (International March League) obitelji. Nakon višegodišnjih napora manifestacija je ostvarila svjetsko priznanje upisivanjem u godišnji kalendar IML-a i u Liku stižu njihovi članovi iz cijelog svijeta. 

Četvrto izdanje još jednom se održava početkom rujna, dok su prijave za hodanje 3. i 4. rujna krenule pristizati mnogo, mnogo ranije. Broj zemalja iz kojih sudionici dolaze svake se godine povećava, a ove se godine organizatori nadaju oboriti i vlastita očekivanja.

FOTO: Hrvatski Festival Hodanja

Direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević pojašnjava:

Ove godine smo postali dio obitelji IML-a, što će privući brojne hodače iz čitave Europe, a sljedeće godine i čitavog svijeta. Mi se trudimo s ovom manifestacijom produžiti postsezonu, a poznato je kako ovi gosti nakon manifestacija ostaju nekoliko dana istraživati okolicu.

Manifestacija kreće iz Otočca već omiljenim stazama Gacke i nastavlja se u Gospiću gdje su već markirane staze imena Tesla. Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje objedinjuju prirodne i kulturne ljepote Like i prilagođene su na način da sudjelovati mogu baš svi.

FOTO: Hrvatski Festival Hodanja

“Šetači” će savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30+ kilometara u oba grada, što znači da se na Festival Hodanja prijavljuju sve dobne skupine, neovisno o kondicijskoj pripremljenosti. Jedino što je važno su dobra volja te želja za druženjem i neponovljivim iskustvom u prekrasnoj Lici.

Promocija zdravog i aktivnog života zaživjela u Hrvatskoj

Na posljednjem Festivalu Likom je hodalo oko 1.000 hodača, a ove godine, uz snažan vjetar u leđa koji daje IML, očekuje se još bolji odaziv. U Gospiću i Otočcu će prikupljati bodove koje vrednuje IML, a entuzijasti koji posjećuju manifestacije IML-a broje se u desecima tisuća.

FOTO: Hrvatski Festival Hodanja

Tajnik Hrvatskog Saveza Hodanja Mile Milković je istaknuo:

Težak je bio put postati dio IML obitelji, ali nakon brojnih izleta po Europi te dovođenjem izvidnica, što formalnih, što neformalnih, uvjerili smo ih da naš festival zaslužuje biti dio IML obitelji. Ovdje moram spomenuti hodače iz Hrvatske koji su pomogli stvoriti ovaj festival te smo i mi dokazali kako i nenatjecateljski oblik festivala može zaživjeti kod nas, usput promovirajući zdrav i aktivan život.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a organizatori iz godine u godinu naglašavaju svoj poznati moto kako svakom minutom koju potrošite hodajući možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute

FOTO: Hrvatski Festival Hodanja
FOTO: Hrvatski Festival Hodanja

Prijave traju do 23. kolovoza, a prijaviti se možete na https://stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1550.

Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Hrvatskog Festivala Hodanja.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Hrvatski Festival Hodanja

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu