[NAGRADNI NATJEČAJ] Osvojite paket fizikalne terapije u Specijalnoj bolnici “Sv. Katarina”

Fizikalna terapija

Specijalna bolnica “Sv. Katarina” Vam daruje paket fizikalne terapije od 10 dolazaka u vrijednosti od 3000 kn! Saznajte kako se prijaviti.

Za degenerativne promjene na mišićno- koštanom sustavu nerijetko čujete: „Ah, to je reuma“ ili „Zub vremena”- ne da se tu puno pomoći“. No, nije to baš tako! 

Degenerativni proces na zglobovima ili tetivama jednim dijelom jest posljedica promjena kvalitativnih svojstava tkiva starenjem, no isto tako preopterećenosti uslijed statičkih opterećenja (prisilni položaji tijela na radnom mjestu, sjedilački način života, slaba muskulatura, prethodne ozljede ili prijelomi, prekomjerna tjelesna težina), i naravno, genetske predispozicije za razvoj neke bolesti.

Najčešće zahvaćeni zglobovi su koljena i kukovi te vratna i slabinska kralježnica.

Degenerativne promjene na kralježnici zbivaju se na intervertebralnom disku, intervertebralnim zglobovima te na mekim čestima- ligamentima i mišićima, u području kralježnice. Posljedice su tegobe poput bolova, zakočenosti te bolova i trnaca koji se mogu širiti prema glavi, duž ruku ili nogu.

fizikalna-terapija-sveta-katarina-kraljeznica

Oštećenje hrskavice, suženje zglobnog prostora i disbalans muskulature na perifernim zglobovima uzrokuje bol, zakočenost, deformacije, otekline i zadebljanja te smanjen opseg pokreta i umor. To su vodeći simptomi koje bolesnici opisuju kod dolaska na pregled kod liječnika.

Kada na fizikalnu terapiju?

Postupci fizikalne terapije i rehabilitacije primjenjuju se kod:

  • sv-katarina-fizikalna-terapijaAkutnih bolnih stanja zglobova (povrede istegnuća zglobova i/ili ligamenata).
  • Kroničnih bolnih stanja (artroze zglobova posebice kukova i koljena) gdje je važno zaustaviti napredovanje degenerativnog procesa.
  • Prije planiranog operativnog zahvata bilo da se radi o minimalnoinvazivnim zahvatima (artroskopija koljena, ramena, gležnja ili neki postupak na kralješnici) ili o klasičnim ortopedskokirurškim zahvatima (npr. ugradnja umjetnog zgloba). Jačanjem ciljane skupine mišića popravlja se opće kondicijsko stanje pacijenta kako bi postoperacijski tijek prošao što bezbolnije i brže te kako bi omogućili organizmu brži oporavak. To je posebno važno za sportaše kojima će takva fizikalna terapija omogućiti brži povratak na sportske terene.
  • Fizikalna terapija i rehabilitacija nakon operacije bitan je čimbenik koji određuje tijek i brzinu oporavka. Svakodnevne terapije dovode do bržeg smanjenja otoka i zacijeljivanja, povratka funkcije, postizanja fiziološkog opsega pokreta zgloba te poboljšanja napetosti i snage mišića.

Fizikalna terapija i rehabilitacija u Specijalnoj bolnici “Sv. Katarina”

Specijalna bolnica Sveta Katarina europski je centar izvrsnosti za suvremenu dijagnostiku, ortopediju, kirurgiju kralježnice s liječenjem boli (pain management), neurologiju, te sportsku medicinu s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom.

Fizikalna terapija u Specijalnoj bolnici “Sv. Katarina” podrazumijeva dinamičke vježbe, elektrostimulaciju mišića te razne procedure (elektroterapija, magnetoterapija, termoterapija, laser, udarni val..) kojima se smanjuje bol i poboljšava funkcija zgloba i okolne musculature. Saznajte više o paketima fizikalne terapije ovdje.

fizikalna-terapija-sv-katarina

Tijekom provođenja fizikalne terapije i rehabilitacije pacijenti su svakodnevno pod nadzorom stručnog medicinskog tima: liječnika, fizioterapeuta i medicinskih sestara, a liječenje se provodi u luksuzno uređenom prostoru s najsuvremenijom opremom.

Naš tim za rehabilitaciju će ciljano isplanirati i sprovesti specifične fizioterapijske postupke kako bi pridonijeli podizanju kvalitete Vašeg života i povratku aktivnostima koje ste obavljali prije bolesti.

Važnost pridajemo i edukaciji pacijenata o načinu na koji moraju mirovati kod kuće, kako primjenjivati pravilne ergonomske položaje i koje vježbe treba raditi kako bi se nakon fizikalne terapije uspješno što duže vrijeme zadržali njeni učinci te zaustavilo napredovanje degenerativih procesa.

lijecnici-sv-katarina

Najbolja privatna bolnica u Republici Hrvatskoj

quadal-sv-katarina

Specijalna bolnica Sv.Katarina dobila je pobjedničku medalju za vrhunsku kvalitetu u kategoriji najbolja “Privatna bolnica” u Republici Hrvatskoj, a sve po izboru Vas dragi naši pacijenti. Hvala svima na povjerenju i podršci koju nam dajete!

Istraživanje je provela švicarska kompanija ICERTIAS – International Certification Association, metodom CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness).

Digitalni certifikat kvalitete pogledajte ovdje

QUDAL – Top QUality meDAL zaštićenu zlatnu medalju, s maksimalnih pet zvjezdica za kvalitetu i oznakom “br. 1 u kvaliteti”, mogu koristiti samo one kompanije, oni proizvodi i one usluge kojima su potrošači, u nezavisnim istraživanjima tržišta, dali najveći broj glasova za kvalitetu u određenoj kategoriji.

» Saznajte više o Specijalnoj bolnici Sv. Katarina

Prijavite se i osvojite paket fizikalne terapije od 10 dolazaka

Specijalna bolnica “Sv. Katarina” daruje Vam paket fizikalne terapije od 10 dolazaka u vrijednosti od 3000 kn!

Želite li osvojiti ovaj paket, sve što trebate učiniti je ispuniti obrazac i napisati nam zašto biste odabrali Specijalnu bolnicu “Sv. Katarina” za fizikalnu terapiju. Prijaviti se možete do 20.07.2015. u 23:59, a naša tročlana komisija odabrat će jednog dobitnika koji nam pošalje najkreativniji odgovor.

Detaljna pravila nagradnog natječaja možete pročitati ovdje, a više o nagradi saznajte na stranicama Specijalne bolnice “Sv. Katarina”.

Obrazac za prijavu:

Nagradni natječaj je završen. Dobitnica paketa fizikalne terapije od 10 dolazaka je Marina Žganec Lipić, Visoko.

Čestitamo sretnoj dobitnici, a svim ostalim sudionicima zahvaljujemo na poslanim prijavama. Pratite nas i dalje jer vas uskoro očekuju nove vrijedne nagrade.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu