Tako jednostavno postavite fitness kod kuće

Hervis - oprema za fitness

Bliži se kraj godine, a vi još niste ispunili obećanje koje ste si dali u novogodišnjoj noći? Izdvojite napokon vrijeme za sebe i dovedite se u formu – unutar svoja četiri zida!

Danas je, više nego ikad prije, važno brinuti se za svoje zdravlje. Nužno je znati opustiti se, preznojiti i izbaciti svakodnevni stres iz sebe. No, kada stignu hladni zimski mjeseci, i najkraći put do teretane nam se čini nepotrebnim, pa iz rukava krećemo s izvlačenjem onog starog, pohabanog izgovora kako jednostavno nemamo vremena ili volje za trening. 

Očito nema smisla odustati od redovitog vježbanja, već ga treba prilagoditi situaciji. A to znači da teretanu trebate “dovesti” kući! Neovisno o tome kakve su vaše ambicije, nećete pogriješiti nabavom jednog od ovih pet komada fitness opreme. Dapače, uštedjet ćete na vremenu kojeg biste potrošili na put do teretane, živcima zbog gužvi u prometu te novcima koje ćete potrošiti na skupe članarine. 

Traka za trčanje

Traka za trčanje je mnogima omiljena sprava za vježbanje. Ponajprije jer je mogu koristiti svi, bez obzira na dob i fizičku spremu, a potom i zbog činjenice da su hodanje i trčanje odlični načini zagrijavanja.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, trčanje na traci pruža manje opterećenje za zglobove u odnosu na zemlju i asfalt, a tu je i veliki ekran osjetljiv na dodir preko kojeg korisnik može sam odrediti tempo kojim želi trčati i pratiti svoj napredak – koliko je prijeđena udaljenost, brzina kretanja, kut nagiba, broj otkucaja srca… Najnoviji modeli traka za trčanje štede i na prostoru jer su oplemenjene sistemom sklapanja i kotačima za lakše premještanje.

Sprava za veslanje

Veslački ergometar je, nažalost, jedna od onih sprava za vježbanje koju se u fitness centrima najmanje koristi – a ustvari pokreće čak 90% svih mišića u ljudskom tijelu, više negoli ijedan drugi dio fitness opreme!

Trening na ergometru je zahtjevan, a u to će se uvjeriti svaki rekreativac već nakon samo par minuta veslanja. Preporučuje se svima koji žele ojačati kondiciju, poboljšati kapacitet pluća i održati kardiovaskularno zdravlje. Tijek vježbe može se pratiti na ekranu koji prikazuje brojeve zaveslaja, brzinu, prijeđenu udaljenost ili otkucaj srca preko senzora na ručkama.

Hervis - sprava za veslanje
Foto: Hervis

Sobni bicikl

Ako patite od zdravstvenih problema s koljenima ili niste ljubitelji trčanja, sobni bicikl je sasvim solidan alternativan dio fitness opreme za kardio vježbe.

Vrtnja pedala ima dvostruku ulogu – odlična je kod gubitka kilograma, a istovremeno izgrađuje mišiće nogu, jača kosti, tetive i ligamente koji povećavaju ukupnu snagu i izdržljivost tijela.

Izvrstan je za početnike u vježbanju jer se jednostavno koristi, a jamči fantastične rezultate. Odlikuje ga i prihvatljiva cijena te je relativno malene dimenzije, zbog čega će se savršeno uklopiti u domove svih veličina. 

Eliptični trenažer

Zaljubljenici u kardio obožavaju vježbati na ovoj fitness spravi jer imitira najprirodnije kretanje ljudskog tijela, a zapravo aktivira skoro sve mišićne skupine. Nogama se izvode kružni pokreti koji sliče pedaliranju, trup brine za stabilnost, a ruke naslonjene na drške određuju tempo vježbanja.

Eliptični trenažer je sjajan za osobe s problemima u lokomotornom sustavu, kojima je potrebna rehabilitacija nakon operacije zgloba ili pak trudnicama jer nema intenzivnih udaraca stopalima o tlo.

Utezi i klupa za vježbanje

Idealan trening sastoji se od aerobnih i anaerobnih vježbi, odnosno vježbi snage. Ranije navedene sprave za vježbanje pomoći će vam u kardio dijelu, dok su utezi neizbježni za jačanje mišićne mase i postizanje željenog tonusa.

Postoje mnoge vrste utega koje možete koristiti za trening snage, a razlikuju se po obliku, težini, materijalu izrade, boji i svrsi. No, svi imaju istu misiju da pomognu ubrzati metabolizam i brže sagorjeti kalorije. Ako namjeravate izvoditi više vježbi s utezima, razmislite i o kupovini sklopive klupe za dizanje utega

Hervis - utezi
Foto: Hervis

Kad već ne želite ići u fitness centar, neka centar dođe k vama. Budite sam svoj trener i vježbajte na najtraženijim i najefikasnijim spravama za vježbanje u intimi svog doma. Sve za vašu kućnu teretanu potražite na jednom mjestu – u Hervisu, omiljenoj trgovini fitness opreme vrhunskih svjetskih sportskih marki!

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Foto: Hervis

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu