Kroketi od brokule – recept
- 2 komentara
- 1 min čitanja
Kroketi su fini dodatak raznim jelima. Najčešće se rade od krumpira. Kroketi od brokule dodaju zelenu boju na tanjur kao i mnoge vitamine kojima brokula vrvi. Evo recepta.
Sastojci:
- 225 g brašna od slanutka,
- 2 žličice soli,
- ½ žličice praška za pecivo,
- 300 ml hladne vode,
- 700 g brokule (narezane na cvjetove),
- začini po želji (asafetida, kurkuma, korijander, ljuta paprika),
- ulje.
Priprema:
- U velikoj zdjeli promiješati brašno od slanutka, začine, sol i prašak za pecivo.
- Polako doliti hladnu vodu i miješati pjenjačom dok se ne dobije glatko tijesto, dovoljno gusto da se primi za povrće.
- Zagrijati ulje. Staviti u tijesto nekoliko cvjetova brokule i dobro ih umočiti, tako da tijesto potpuno prekrije svaki cvijet.
- Svaki cvijet vaditi iz tijesta odvojeno i brzo stavljati u ulje. Istovremeno pržiti nekoliko kroketa, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi.
- Izvaditi ih i staviti u mrežicu da se cijede. Poslužiti još tople uz rižu i pirjano povrće.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Pokrovitelj Poliklinika Aviva
Poslušajte Momčila Otaševića i stručnjake te besplatno izmjerite PSA
- Nova Studio
- 1 min čitanja
Članak objavljen: