Kroketi od brokule – recept
- 2 komentara
 - 1 min čitanja
 
					
				Kroketi su fini dodatak raznim jelima. Najčešće se rade od krumpira. Kroketi od brokule dodaju zelenu boju na tanjur kao i mnoge vitamine kojima brokula vrvi. Evo recepta.
Sastojci:
- 225 g brašna od slanutka,
 - 2 žličice soli,
 - ½ žličice praška za pecivo,
 - 300 ml hladne vode,
 - 700 g brokule (narezane na cvjetove),
 - začini po želji (asafetida, kurkuma, korijander, ljuta paprika),
 - ulje.
 
Priprema:
- U velikoj zdjeli promiješati brašno od slanutka, začine, sol i prašak za pecivo.
 - Polako doliti hladnu vodu i miješati pjenjačom dok se ne dobije glatko tijesto, dovoljno gusto da se primi za povrće.
 - Zagrijati ulje. Staviti u tijesto nekoliko cvjetova brokule i dobro ih umočiti, tako da tijesto potpuno prekrije svaki cvijet.
 - Svaki cvijet vaditi iz tijesta odvojeno i brzo stavljati u ulje. Istovremeno pržiti nekoliko kroketa, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi.
 - Izvaditi ih i staviti u mrežicu da se cijede. Poslužiti još tople uz rižu i pirjano povrće.
 
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
	
	
				Za očuvanje mišićne i koštane snage			
				7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
- Tomislav Stanić
 - 2 min čitanja
 
						Članak objavljen: