Varivo od povrća i mahunarki
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Varivo je vrsta jela u koju možete staviti ona povrća koja imate pri ruci. Kada imate recept za varivo onda ne trebate gledati da imate točnu količinu i točne sastojke kao u receptu nego vam recept služi kao primjer. Najbolje da iskoristite što više povrća koje nađete u hladnjaku ili u ostavi. Što bogatije i šarenije, to zdravije.
Sastojci (za 6 osoba):
- 7 dag luka,
- 5 režnja češnjaka,
- 1 dl maslinova ulja,
- 15 dag krumpira,
- 15 dag mrkve,
- 15 dag mahuna,
- 15 dag mladoga graška,
- 10 dag mladog kukuruza,
- 10 dag boba,
- 10 dag slanutka,
- 5 dag korijena koromača,
- 1 vezica celera/peršina u listu,
- 1,5 l povrtne juhe ili vode,
- 4 dag pužića za juhu,
- sol i papar.
Priprema:
- Povrće očistiti, oprati i izrezati na rezance ili kolutiće.
- Luk i češnjak isjeckati i popirjati na malo ulja.
- Dodati povrće, malo popirjati i po želji dodati žlicu brašna.
- Zaliti juhom ili vodom, dodati začine i kuhati jedan sat tako da se povrće skuha, a krumpir malo raskuha, čime se postiže gustoća.
- U skuhano varivo dodati pužiće i kuhati još 10 do 15 minuta.
- Skinuti s vatre i dodati preostalo maslinovo ulje te poslužiti.
Ovaj recept ustupio je Zeleni ponedjeljak.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: