Kampanja: “Kroz autizam – zaigrano”

Kroz autizam - zaigrano

Mi smo udruga roditelja i volontera Progovori autizam – širi ljubav i projektom Kroz autizam – zaigrano poboljšavamo kvalitetu života za obitelji suočene s autizmom. Neurorazličitost autizma živimo 7 godina i to je naš izazov kroz koji idemo – zaigrano!

U protekle 2 godine organizirali smo i 2 međunarodna seminara za roditelje, učitelje i asistente: “Otključajte potencijale svog djeteta” i “Autizam u školi”. Kroz zadnjih 6 godina educirali smo 30-tak volontera koji, uz našu podršku, radom kroz igru potiču razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina djece. 

Namjera nam je izgraditi širu mrežu podrške za što veći broj obitelji.

Zašto?

Autistična djeca često imaju nedovoljno razvijene socijalne i komunikacijske vještine, što im otežava integraciju u svakodnevni život. Roditelji su suočeni s velikim izazovima i potrebna im je adekvatna podrška. Kada je društvena osviještenost o autizmu niska i/ili za roditelje tabu tema, dijete odrasta u odraslu osobu koja nije ostvarila svoj potencijal te joj je na taj način uskraćena aktivna uloga u društvu.

Mi znamo kako, uz prihvaćanje, ljubav, pridruživanje i igru, otključati potencijale ove divne djece i želimo svojom strašću inspirirati svijet! Podržite nas u tome!

To što radimo – “co to je”?

Sredstva su namijenjena za osnaživanje komunikacijskih vještina djece s teškoćama autizma kroz igru s educiranim volonterima. Kampanja će osigurati sredstva za provedbu uvodne edukacije kroz ciklus od 5 radionica te organizirati provedbu rada u obitelji uz stručnu superviziju za roditelje i asistente kroz period od 6 mjeseci. 

Naime, volonter/asistent udruge dolazi 1 tjedno u obitelj i pridružuje se djetetu, prati njegove motivacije i “ide s njim”. Svaki rad s djetetom se snima i kroz snimku se asistentu i roditelju daju povratne informacije koje ih osnažuju za daljnji rad.

Timski webinar s trenerom za terapiju igrom sastavni je dio projekta.

Iznos od 70.000,00 kn podržao bi proces osposobljavanja 10 asistenata koji bi dalje kroz udrugu bili spremni osnaživati nove volontere i širiti mrežu podrške za veći broj djece i obitelji.

Naši ciljevi

Dugoročno, naš je cilj osnažiti:

  1. Volontere i buduće asistente koji će uz podršku udruge širiti mrežu volontera.
  2. Roditelje koji su spremni ponovo ući na tržište rada i djecu koja su aktivno integrirana u društvo.
  3. Inkluziju i socijalnu svjesnost & poštovanje različitosti – drugačiji da, manje vrijedan ne!
  4. Veću kvalitetu života za obitelji suočene s autizmom – njegovanje stava: “ponosan na svoju neurorazličitost”.
  5. Smanjiti negativnu stigmu – budi prisutan, jer ja nisam odsutan.

Pročitajte više:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Progovori autizam - širi ljubav

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu