Znakovi koji pokazuju da ste u nezreloj vezi

Nezrela veza

Istraživanja su pokazala da postoje zrele i nezrele ljubavne veze. U zrelim vezama ne postoji drama koja je karakteristična za ljude koji ne znaju biti u normalnom odnosu s drugom osobom i koji vjeruju u idealističko poimanje da ljubav treba biti divlja i opsesivna. Iako svi mi težimo stabilnim i zrelim odnosima, možemo se naći u nesigurnim vezama koje nas zbunjuju.

Ljubav bi trebala biti jednostavna, a ne prolazna igra određenog vijeka trajanja. Zrela veza je ta koja stvara sigurno mjesto za partnere, nešto što se dogodi prirodno i za što se ne treba boriti svaki dan. Kad su dvije osobe sigurne u svoje osjećaje i odnos ne postoji prostor za sumnju. Rekli bismo da zrele veze žive smirenost dok se nezrele utapaju pokušavajući je pronaći.

Nezrele veze postavljaju pitanja, dok zrele veze odgovaraju na njih

Temelj nezrelih veza je sumnja. Postavljanje pitanja kao što su: Voli li me? Vara li me? Hoćemo li biti zajedno za par mjeseci? Zreli parovi ne trebaju postavljati pitanja, jer već znaju odgovore na njih. Nije potrebna potvrda partnera jer su sami sigurni i slobodni od sumnje.

Nezreli odnosi uvijek ostavljaju osjećaj želje za nečim, dok zrele veze pružaju ono što ti treba

U nezrelim odnosima uvijek postoji praznina i nepotrebna briga oko toga da li nešto fali. To vas s vremenom počne izjedati kad idete na spavanje ili napustite jedno drugo na nekoliko sati. Nezrele odnose formiraju dvije nepotpune osobe koje od polovice pokušavaju napraviti jednu cjelinu. Oni dominiraju jedno drugim, pokušavaju se održati skupa tvoreći jednu nestabilnu cjelinu.

nezrele-ljubavne-veze

Zreli parovi ne nastoje biti jedna osoba. To su dva pojedinca koja nastoje napraviti sebe boljim ljudima. Poanta je u uzajamnom poticanju da  ostvare svoje snove i interese. 

Nezrele veze gube s vremenom poticaj, zrele veze vas motiviraju

Nezreli parovi nikad neće biti dovoljno motivirani da se potrude da veza uspije. 

U nezrelim odnosima problemi se rješavaju preko elektroničkih uređaja, dok se u zrelim vezama partneri suočavaju u četiri oka

Svađanje je sastavni dio svakog odnosa, no način na koji se svađamo upućuje kakvu vezu imamo. Zreli parovi se ne skrivaju iza ekrana i dugih poruka provocirajući u nedogled svoje partnere. U zrelim odnosima pojedinci se svađaju kako bi razriješili nesuglasice i osigurali sebi kao paru bolju budućnost. 

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu