Zašto žene varaju?

starije zene

Muškarci, red je na vama, bacite se na čitanje i otkrijte sve moguće razloge zašto žene varaju, od potpuno opravdanih i onih jednostavno bezobraznih i neoprostivih. Bilo kako bilo, prevare su tu i uvijek će biti, stoga bez puno okolišanja; vežite se, polijećemo, pilot je žena, stoga je ishod leta nepoznanica, a na točki dnevnog reda je 15 udarnih ženskih razloga za nevjeru.

15. Spavaća soba – sinonim za dosadu

Muškarci nisu jedini koji vole začiniti stvari u spavaćoj sobi. Žene se moraju osjećati poželjnima. Ukoliko ona ne dobiva što joj je potrebno pod plahtama u dovoljnoj količini, ukoliko ne primi ni jedan kompliment za vrijeme, prije ili poslije odnosa, ukoliko je seks postao šablona, ženi postaje dosadno te traži zadovoljstvo negdje drugdje.

14. Promjena

Promjene mogu izazvati u ženama potrebu da traže novu romansu, aferu. Od većih životnih promjena, kao što je dijete do manjih kao što je selidba, promjena posla i sl., afera joj omogućuje da se osjeća poželjnom i zavodljivom, odnosno da joj omogući “zamjenu uloga” kada joj se to prohtje, dok traje naravno.

13. Nezadovoljstvo

svada_par

Za muškarce, seks je vitalni dio veze, a žene to razumiju u potpunosti i znaju da kada ga nema nešto nije uredu. Žene u vezama u kojima seks stagnira, malo ga je i nema strasti, dobivaju osjećaj da ih njihov partner više ne voli ili ih ne smatra seksualno privlačnim i eto razloga da potraže potvrdu u zagrljaju drugoga.

Mnoge žene su, također, nezadovoljne seksom i iako svi ostali aspekti veze funkcioniraju, njihov partner ih jednostavno ne zadovoljava na tom polju te često pribjegavaju maštanju koje onda, kada se prilika pruži, ostvaruju sa muškarcem koji ispunjava njihove seksualne želje i apetite.

12. Upozorenje

Neke žene varaju kao zadnje upozorenje svom partneru, kao zadnji stop na neka njegova konstantno ponavljana ponašanja koje ona smatra neopravdanim, bezobraznim, nepoželjnim. Taj je pristup iznimno djetinjast “ako ne učiniš to i to, ostavit ću te”, no opet, mnogi su muškarci kao djeca, pa možda ponekoj dami i uspije na taj način postići ono što je željela.

11. Zapostavljena

Žene se jednostavno ne mogu i nikad neće moći pomiriti s nedostatkom pažnje i ako je ne mogu dobiti kod kuće, dobiti će je vani – od drugog. No jedno vodi drugome i samo laskanje i flertovanje može dovesti do prevare. Zapostavljena žena najlakša je lovina za šarmantnog ženskaroša.

10. Ljubomora

Jeste li ikada bili s muškarcem koji je toliko nevjerojatno sexy da si ni jedna žena ne može pomoći u njegovoj blizini? Bio to zavodnički smiješak ili besplatno piće, on nikako ne može izbjeći “divljenje” žena i iako zvuči laskavo, njegovu partnericu to može dovoditi do ludila.

Takav odnos često doprinosi tome da se žena u njemu osjeća nesigurno, da se osjeća preprosječna pored svog dragog, što mnogo žena s prezgodnim muževima otjera u krevet s drugim, samo kako bi podigle svoje samopouzdanje.

To dokazuje da se za njima isto okreću glave i prate ih pogledi što uvelike podiže samopouzdanje, ali takve afere mogu ostaviti vezu u ruševinama, a ne popraviti pitanje ljubomore.

9. Osjećaj da je vezi došao kraj

Kada ženu uhvati osjećaj da se veza bliži kraju, radi njene ili njegove volje, ona će često tražiti način da ispuni unutarnju prazninu kako bi “umanjila udarac” prekida. Žene ovu taktiku koriste često kao izazov samo sebi, prvo da vidi kako će biti u pronalaženju muškarca u slučaju kada ostaje sama, a drugo da vidi može li se izvući neopaženo i nekažnjeno.

8. Zamjena

Iznenađujući broj žena priznaje da varaju svog partnera kako bi našle idućeg partnera, odnosno kako ne bi bile same kada ostave trenutnu vezu. Šokantno? Vjerojatno, na kraju krajeva, varanje ne može baš biti privlačno niti novom potencijalnom partneru.

7. Zaljubljenica u avanturu

Opasnost, uzbuđenje, zabranjeno voće uvijek je najslađe. Ova gospodična zna da radi nešto što ne smije i možda će biti ulovljena na djelu, a možda i ne, to je ono što prevaru čini neodoljivom.

Planiranje rasporeda, susreti na stranim mjestima, izmišljanje sastanaka, pogledavanje preko ramena, špijunaža! Woohoo! Zaljubljenicama u ljubav, pardon, avanturu to je neopisivo uzbuđenje. Agent 007 je čista 0 u usporedbi sa ženom koja vara ili još gore zapravo, s onom koja sumnja da je muškarac taj koji vara nju.

6. Žene varaju jer im nešto nedostaje

“Karika koja nedostaje” u ljubavnom odnosu može biti nešto što je taj odnos prije sadržavao, a sada je nestalo ili nešto čega nikada nije niti bilo, a sada može biti visoko pozicionirano na listi ženinih potreba. Ljudi se mijenjaju, rastu i evoluiraju, a tako se mijenjaju i neke želje i potrebe, što onda izaziva razne reakcije, te ako one nisu uvažene dolazi do preljuba.

5. Žene varaju kada su postigle cilj

Nevjerojatno ali istinito! Većinski žene, bez obzira što muškarci imali reći na tu temu, bez obzira na 10 pari ružičastih cipela, jer baš ni jedne nisu u onom tonu u kojem bi ona htjela i bez obzira na dvoumljenje oko svakog i najmanjeg detalja u kuhinji, ipak znaju točno što žele.

Kada se radi o muškarcima, definitivno znaju što i koga žele. Neovisno o tome, neke žene kada dobiju točno to što su željele, muškarca svojih snova, jedno jutro otvore oči, duboko udahnu i shvate da imaju upravo to za što su se borile…i što sad?! Nastupa panika, koja može dovesti do nekih upitnih odluka, želja i radnji. Pogledajte samo što je Carrie iz serije “Sex i grad” napravila nakon što ju je ipak dopao slavni “Mr.Big”.

4. Kada žena vara da plati račune

Koliko god nemoralno zvučalo, neke žene varaju kako bi pomogle određenu situaciju, kako bi platile račune; ne mislimo na prostituciju, već na žene koje su određenom seksualnom odnosu s određenim muškarcem koji im tada financijski potpomaže. Cijeli je spektar razloga koje žene navode kada ih se upita koju bi korist mogle izvući seksom, ako ste pogledali film, sjetite se što je bilo potrebno kako bi Forerstu Gumpu dozvolili da se ponovno vrati u školu.

3. I žene padaju u iskušenje

usne_jagoda_zena

Smiješno je kako mnogi muškarci tvrde da je puno veći njihov trud nego trud žene da ostanu monogamni. To uopće nije istina, osoba ostaje monogamna i vjerna zato što odluči da će tako biti i drži se te odluke.

No jednako kao i muškarci i žene padaju u iskušenje. To može biti sexy susjed s drugog kata, koji je samac, a iz čijeg stana uvijek tako fino miriše, priča se da je kuhar, može biti prijatelj iz ranih školskih dana kojeg ste sreli u trgovini nakon podosta godina i shvatili da je priča o ružnom pačetu u potpunosti istinita ili pak kolega koji kad god vas primijeti radi sklekove na jednoj ruci, zaista, iskušenja su posvuda.

2. Osveta

Drugi najčešći razlog zbog kojeg žene varaju je da bi se osvetile svom partneru nakon što je bila teško povrijeđena, najčešće isto prevarena. Afere mogu prouzrokovati mnogo štete, no neke žene umjesto da sjednu, popričaju i isplaču se sa prijateljicama, imaju potrebu uzvratiti istom mjerom i udariti ispod pojasa.

Žena tada pronalazi utjehu u rukama zgodnog stranca kako bi pokazala svom partneru točno koliko boli biti prevaren. Zapravo ni malo lukavo, no potpuno razumljivo! Vikanjem i vrijeđanjem može se postići nešto, makar olakšanje, no bol nakon prevare je intenzivna i može “blokirati” racionalno razmišljanje te čak i “dobre djevojke” nagnati na takvu reakciju.

1. Žene varaju zato to što mogu

I zaista, prvi razlog koji žene navode kada ih se upita razlog prevare: “Zato što sam žena i to mogu”.Interesantno je kako muškarci uvijek ispadaju krivci zato što žene tretiraju kao predmete, Snoop Dog, Pitt Bull i ostali psići koji u svojim video spotovima sakupe popriličan broje žena koje polugole tumaraju oko njih za mnoge gospođe vrlo je degradirajuće.

No vrijedi se zapitati, kada bi bilo koja od dotičnih gospodična poželjela spavati sa bilo kojim gospodinom koji je ma samo i sudjelovao u snimanju, režiranju, obradi zvuka itd.., na navedenom spotu, mislite li da bi bila odbijena?

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.10 / 5   10

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu