Zašto muškarci varaju?

preljub

Jednom i zauvijek saznajte odgovor na vječno žensko pitanje; “Zašto muškarci varaju?”

Mnogo je knjiga napisano, pjesama odpjevano, romantičnih i manje romantičnih filmova snimljeno i pregledano na temu nevjere, radilo se o ženi ili muškarcu. Nevjera je u svakom slučaju „šamar“ partneru neovisno koji se partner zapleo u tu mrežu neistine i zavrzlame. Neki će reći da je prevara česta i ne toliko šokantna dok će drugi i samo malo dulji pogled na osobu suprotnog spola shvatiti kao stajanje na margini nebodera preljuba. Bilo kako bilo, muškarci kao pravi stručnjaci u ovom području imaju i svoje razloge za takvo ponašanje, pa jesu li oni opravdani ili nisu, presudite sami, a isto tako, „bolje spriječiti nego liječiti“ kažu mnogi, stoga prevenirajte virus prevare, navodno se širi velikom brzinom, ostavljajući pritom velik broj žrtava za sobom.

Pobrojali smo 18 glavnih razloga koje muškarci u velikom broju navode kada ih dopadne pitanje varanja svoje partnerice. Pa krenimo redom i kao što i priliči, naopako, sve do broja 1., Alfe i Omege, razloga svih razloga, sigurni smo da ćete se na kraju istinski iznenaditi.

18. OVISNOST O SEKSU

Ovo je jedini razlog na listi koji se može opravdati zdravstvenim terminima, odnosno kao zdravstveni problem, jer to on zaista jest. Ovisnost o seksu je stanje u kojem si „varalica“ ne može pomoći. Ako je osoba stvarno ovisnik o seksu u pravom smislu te riječi, on treba potražiti stručnu pomoć, i to nema nimalo sarkazma, već doslovno, postoje stručnjaci i liječnici koji se bave upravo tom vrstom problema. No, pogledamo li istini u oči, ovisnost o seksu nije toliko čest problem kao što bi neka gospoda željela da se misli. Mnogi muškarci koriste termin ovisnosti o seksu – ali tek onda kada ih se uhvati u prevari.

Pročitajte više: Ovisnost o seksu – kako je prepoznati i izliječiti?

17. KULTUROLOŠKE RAZLIKE

U nekim je kulturama (npr. Šeici ) normalno da muškarci imaju ljubavnice, u nekima i veći broj žena. Monogamija je u većini zemalja opće prihvaćeno moralno i zakonsko pravilo, no to nije svugdje slučaj. Stoga pripazite kod šarmantnih i zavodljivih stranaca, jako je važno što mu je obiteljsko stablo prenijelo u nasljeđe.

16.“ KINKY“ SEKS

Muškarci će često reći da su oni spol koji seks treba više nego li što ga treba žena, spol koji o njemu razmišlja danonoćno, koji na njega ima stečeno pravo,  jednom riječju on je lovac i to mu je u krvi. A sada nazad u realnost, i ženama i muškarcima seks i seksualnost igraju veliku ulogu u životu, samo je razlika u doživljavanju istog. Ne rijetko se događa da se muškarci upuštaju u prijevaru samo kako bi nahranili svoje apetite za raznim perverznim igricama i nastranim fantazijama za koje smatraju da na njih njihova partnerica nikada ne bi pristala, smatrala ih odbojnim, iako to možda uopće nije istina, a neki idu toliko daleko da ne bi uopće željeli da njihova partnerica radi „takve stvari“ pa makar i sa njima samima.

15. OPORTUNISTIČKI SEKS

seks_prevara

Predstavljena mu je mogućnost, odnosno, „uletjela mu je prilika“ da ima nešto malo „sa strane“; ukoliko smatra da ne postoji način da bude uhvaćen i da šaputanja o njegovoj prevari dođu do ušiju njegove partnerice, on priliku prihvaća objeručke; pa jednom se živi, zar ne? Dobro, sada smo malo sarkastični.

14. PRITISAK DRUŠTVA

On provodi mnogo vremena sa svojim društvom, od kojih, nazovimo ga Josip, nije u vezi već je još uvijek „slobodni poduzetnik“, Marko je u dugogodišnjoj vezi koja ne ide najbolje i sada gleda svaku novu priliku, Ivan i Ivona su zajedno toliko dugo da su se gotovo stopili u jednu osobu, stoga Ivona s dečkima komentira sve slobodne cure i kao pravi član ekipe od njih izvlači brojeve za svoje „frendove“, a Matej je u vezi na daljinu koja također traje već godinama, iako se sa djevojkom čuje toliko često koliko ima rođendana i blagdana u godini pa bi se prije reklo da oboje rade u pošti i to jedan na čestitkama, a drugi na službenim i sudskim pozivima. Dakle, svi su muškarci „u lovu“. Naravno da je pritisak takvog društva težak teret, iako ne mora uopće biti loših namjera spram prijateljeve partnerice, takve grupice često su dobrano ograđene i same postavljaju svoja pravila.  Ili si s njima ili nisi!

13. ZADOVOLJAVANJE SEKSUALNE ORIJENTACIJE

Ovo je sklizak teren, naime, dobro je poznato da su pitanja homoseksualnih i biseksualnih veza još uvijek tabu tema, te stoga dolazi do nevjere iz razloga što se osoba ne može, ne zna ili ne želi izraziti, odnosno na glas izreći što zaista želi, kako i sa kime.

12. KAKO JE SA NEKOM DRUGOM?

Neki muškarci koji su mladi stupili u brak ili dugogodišnju vezu koja je rezultirala istim, nakon određenog broja godina počnu razmišljati o tome kako bi bilo ili kako je bilo sa nekim drugim te počnu osjećati potrebu da se jednostavno prepuste čarima seksa za jednu noć ili više noći ali sa drugom.

11. LJUBAV

Neki muškarci varaju radi ljubavi, no radi nove ljubavi. Ona se može roditi iz nevinog prijateljstva, izlaska, internetskih dopisivanja ili pak u grupi ljubitelja Biblije, zapravo uopće nije važno gdje, ali ljubav je ljubav, nekontrolirana, svojeglava, neukrotiva.

10. LOŠI UZORI

Ukoliko su muški uzori u dječakovu životu (otac, stric, brat) imali naviku čestih nevjera i života koji je za te nevjere uvijek imao savršenu ispriku, pa makar se ona nazivala i čisti manjak interesa, vjernosti, dostojanstva, pameti, nebitno, to je na njega utjecalo tako da takav odnos gleda kao normalan ili bar normalniji, pogotovo ukoliko su partnerice nevjere trpjele i opraštale.

09. ZNA DA ĆE MU PARTNERICA OPROSTITI

Da, da, ima i toga; muškarci koji su svjesni da će njihova partnerica preko prevare preći, bilo to da ga ludo voli, ne može zamisliti život u kojemu ga nema, bilo da ne želi osramotiti svoju obitelj ili želi zaštiti djecu ili je jednostavno nije briga, on zna da će mu to proći, pa onda, zašto ne?

Tekst se nastavlja na idućoj stranici 1 2

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu