Kako se konačno riješiti viška kilograma uz najbolju nagradu

zdravo mršavljenje

Davno se otopio lanjski snijeg i izdajica zvan kalendar nemilosrdno odbacuje svoje listiće i evo nas! Kraj proljeća, ljeto korača brzo i neustrašivo ne mareći što vaša linija možda za njega još uopće nije sprema. Treba se dovesti u formu za šetnje na plaži, ali tko ima vremena, a i tko bi odolio tim šarenim koktelima sa nebrojeno slatkih kalorija? Isplati li se uopće? E, pa, isplati se ako je nagrada dovoljno dobra!

Zamislite sada ovakav dogovor sami sa sobom! Pripazite malo na prehranu, udružite sa s vrijednim pčelicama trčeći po nasipu ili brzo šetajući po šumskim puteljcima, kile padaju, vi se osjećate bolje i sve više neodoljivo i vaša glavna nagrada- jedini slatki grijeh koji topi kilograme kao lud- seks! Upravo tako, bolji, eksplozivniji, zabavniji nego ikad do sad!

Ne govorimo sada o liniji Kim Kardashian kao jedinom svetom cilju svake žene, ne govorimo ni o modelima koji svojim izgledom pobuđuju više zabrinutih pogleda liječnika nego li uzbuđenih muškaraca! Govorimo o ono malo razlike, o onih nekoliko kilograma, čiji će vas gubitak učiniti  poletnijima, zadovoljnijima i u prvom redu sebi atraktivnijima.

Naime, vođeni viđenjem stručnjaka, a i recimo, mamine susjede s trećeg kata koja je upravo skinula koju kilicu i uživa u svojim novim haljinama, upoznati smo sa svim blagodatima zdravog načina života. Već i ptice na grani znaju što bi trebali jesti, kada, do kada, kako, zašto itd. No, kao i sve u životu, i stvar prehrane i treninga je ipak puno više subjektivan pojam nego što nam ga predstavljaju. Nekome će odgovarati proteinske striktne dijete, netko će uživati u voću i povrću, netko će se odlučiti za manje rigorozan nastup i poraditi više na tjelovježbi. Jedno je sigurno, važno je da se čovjek osjeća dobro, da sam spozna što odgovara njegovom tijelu fizički i psihički. I ne, ovo sada nije poziv da dohvatite teglu Nutelle u 10 sati navečer jer se od toga osjećate dobro i baš vam odgovara, već poziv da osluškujete sebe i primijenite one savjete o zdravoj prehrani i treningu koji vama najbolje odgovaraju, a da pritom napunite svoje sexy baterije.

Posvetimo se malo tome. Kako vaš seksualni život preživljava? Dali juri kao atletičar ili se vuče kao pokisla vreća pijeska? Preko zime smo se ulijenili, zalijepio se koji kilogram viška i sada je upitna i sama izdržljivost, fleksibilnost, snaga mišića, cirkulacija. Svi ovi čimbenici ozbiljno utječu na vaš libido.

Gubitak težine, vježbanje, i stvaranje pozitivnih zdravstvenih promjena, kao što je smanjiti unos masnoća može poboljšati vaše zdravlje i potaknuti ne samo vaš seksualni nagon, nego štoviše, i samu izvedbu.

Tjelovježba je jedan od ključeva koji otvara lokot dobre linije.  Također je i ključ za otvaranje škrinjice vašeg seksipila. Fitness stručnjakinja Lisa Reed, poznata po svojoj besprijekornoj figuri, navodi da redovita tjelovježba pomaže da bolje spavate, podiže raspoloženje, kontrolira kolesterol, smanjuje prekovremenu težinu, znojenjem izbacuje toksine, nadahnjuje i ispunjava, izoštrava mentalne funkcije i poboljšava seksualni život. A ima li išta zamamnije nego kada par zajedno prakticira trening? Iako hrvanje zvuči grubo, kada se radi o muškarcu i ženi u tim ulogama, postaje vruće vruće vruće!

muskarci_zene_vjezba

Hrana i seks pak imaju dugačku, kompliciranu povijest zajedno. Nismo jednom čuli onu poznatu : „ljubav ide kroz želudac“. Razmislimo malo o tome sada iz druge perspektive. Recimo da ste veliki ljubitelj kupina i konzumirate ih u velikoj mjeri. Što dobivate? Kupine su prepune antioksidansa te vitamina C i E koji su  odlični izvori energije, podizači imunološkog sustava te također utječu na hidrataciju i lijep izgled kože i kvalitetnu cirkulaciju. Večer je i pojeli ste cijelu zdjelicu kupina i popili hladni zeleni čaj. Prepuni ste energije i osjećate se zaista dobro, šetnja bi godila, a nakon tuširanja možda i kojekakve sexy aktivnosti. Jednadžba je jednostavna, ova namjernica odlična je za podizanje libida.

Po drugoj liniji, na tv-u lagana komedija, pred vama velika slasna i isto tako masna pizza i sok pun šećera…Posljedice? Nakon takvog obroka, iskreno, nikome se neda ništa. Osim velike kalorijske vrijednosti hrana poput ove sklona je izazivati nadutost i umor, tako da nerijetko taj krevet nećemo zamijeniti trakom za trčanje već u njemu ostati i pospremiti ostatke tog obroka u bokove. Pa, vratimo se natrag na našu jednadžbu, dva i dva i sve nam je jasno.

Psihologinja Dr. Alexis Conason, kaže da ukoliko se ne osjećamo zadovoljni u vezi svoga tijela naš je seksualni život definitivno pogođen. Kada smo zauzeti razmišljanjem o nakupinama sala, celulitu i sličnome ne možemo se opustiti i u potpunosti uživati u senzaciji partnerova dodira.  Da se razumijemo, gospođa Alexis tvrdi da neovisno, bili jače ili slabije konstrukcije, stariji ili mlađi, ljudi mogu imati odličan seksualni život. No, također navodi da je mali broj onih koji su uspjeli savladati želju da promjene svoju „kilažu“ ako smatraju da je prevelika s obzirom da se osjećaju tromo i nefleksibilno. A ostajanje u „istoj koži“ sa željom promjene, a bez realizacije iste dovodi do frustracija koje opet nepovoljno utječu na život sveukupno pa tako i onaj seksualni.Dijetetičar Rene Ficek, vodeći stručnjak na institutu Seattle Sutton’s Healthy Eating tvrdi da je briga o samome sebi najbolji način da se probudi neobuzdana želja za erotskim užicima.

Jedući zdravije, nekoliko manjih obroka dnevno, prakticirajući trening nekoliko puta tjedno, napravili ste svome tijelu ogromnu uslugu. U pogledu zdravlja, što je najvažnije, u pogledu atraktivnog i dobro izgleda, vlastitog zadovoljstva, energije koja uz takav životni stil raste te također pružili sebi zasluženu nagradu! Što ste sretniji i zadovoljniji samim sobom to ste svijetu atraktivniji, da li je to zato što ona sexy spavaćica sad definitivno na vama bolje izgleda ili možda samo zato što je vaš osmjeh zdraviji, širi i jednostavno zračite toplinom i zadovoljstvom, to ne znamo. Ali znamo jedno, smijeh je lijek, seks najbolji mogući začin zdravoj prehrani, a to troje šeta ruku pod ruku cestama kvalitetnog života!

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu