Kako postići potpuni orgazam? – Savjeti i vježbe

orgazam

Viši potpuni orgazam

Osim duge predigre, seksualna kultivacija uključuje i tehnike usmjeravanja energije orgazma: od seksualnog centra preko kralježnice do vrha glave. Naravno, postoji niz preliminarnih vježbi uz pomoć kojih osvještavamo seksualnu energiju, učimo usmjeravati njeno kretanje te otvaramo put – energetski kanal kojim se ona kreće. Te vježbe su neophodne da bismo imali potpuni učinak seksualnog sjedinjenja. No ako ste nestrpljivi da iskusite slast potpunog orgazma, probajte ove pojednostavljene tehnike koje smo opisali niže u tekstu.

Kod onih koji ovladaju tim tehnikama ta orgazmička energija na putu do mozga puni i obnavlja vitalne organe i endokrine žlijezde.

Prema vjerovanju istočnjačkih mudraca takav orgazam pruža veliko zadovoljstvo, dublji je i duhovan jer profinjuje našu seksualnu energiju i transformira je u duhovnu te pobuđuje uspavane centre u mozgu. Svaki put kada energija dođe do mozga i preplavi ga, poboljšava se pamćenje, obnavljaju se moždane stanice time i moždane funkcije, a izuzetan osjećaj punine preplavi cijelo tijelo od glave do nožnih prstiju. A upravo je to cilj drevnih taoističkih i tantričkih praksi.

U svakom slučaju, kroz skladan odnos muškarca i žene moguće je postići beskrajno zadovoljstvo i savršeno zdravlje. Akumuliranjem i preusmjeravanjem seksualne energije oboje imaju mogućnost liječiti sebe i partnera od fizičkih i psihičkih bolesti, povećati nivo energije i razviti se u duhovnom smislu. No važno je napomenuti da nije dovoljno da postoji samo seksualna privlačnost, mora postojati mentalna i emocionalna povezanost da bi se do kraja pobudila energija i da bi iskustvo bilo potpuno i istinski ispunjavajuće. Seks između partnera koji se vole je automatski na višoj razini i gubitak energije je time manji.

Vježbe za bolji orgazam

Za oboje: Vježbajte ljubavni mišić

Kod orgazma sudjeluje mreža mišića i tetiva, pa tako i PC mišić koji se još naziva i ljubavni mišić. Proteže se od stidne kosti do sakruma i ima oblik banane. Najlakše ga je locirati i osvijestiti za vrijeme mokrenja jer upravo s njegovim kontrahiranjem zaustavljamo mlaz. Redovitim izvođenjem kontrakcija jačamo ga, stječemo kontrolu nad njim a time i nad orgazmom. Što je taj mišić snažniji, to je orgazam jači.

Jednostavno stisnite urinarne mišiće, mišiće vagine/baze penisa i anusa prema gore i unutra te nakon par sekundi opustite. Disanje je prirodno. Ponavljajte kontrakcije nekoliko minuta kad god vam odgovara. Ovom jednostavnom vježbom muškarci i žene imaju iste dobrobiti: jača se cijeli karlični zid i masiraju organi trbušne šupljine, tonira se cijeli spolni sustav, sprječava i liječi inkontinencija, uklanja zatvor, pomaže u liječenju spolnih bolesti i mokraćnog sustava, impotencije, uklanja seksualne poremećaje i frustracije, depresiju i daje kontrolu nad vlastitom seksualnom energijom koju preusmjerava iz nižih u više dijelove tijela.

Za njega:

JEN MO TOČKA je akupresurna točka koja se kod muškarca nalazi točno između anusa i testisa. Ako ju pritisnemo za vrijeme spolnog odnosa u pravom trenutku, sprečava se gubitak sjemena iz tijela, a time i životne energije muškarca. Pritisak na ovu točku možete primijeniti vaš partner ili vi.

Tehnika: Kada muškarac osjeti da je pred samim orgazmom (otprilike oko desetak sekundi prije ejakulacije) vi ili on trebate snažno pritisnuti sa svoja tri prsta područje između anusa i testisa- srednji prst će se naći točno na toj točci. Pritisak se primjenjuje dok god ne prođe senzacija orgazma. Nakon toga potrebno je napraviti nekoliko kontrakcija s PC mišićem da bi se sačuvana energija podigla preko kralježnice u glavu. To ćete učiniti na sljedeći način: uspravno se sjednite, s udahom stegnite PC mišić (anus i bazu penisa) i povucite akumuliranu seksualnu energiju iz spolnih žlijezdi kroz kralježnicu do vrha glave (tjemena). Zadržite dah i koncentraciju na tjeme nekoliko sekundi, zatim otpustite kontrakciju i izdahnite, ponovno usmjerite pažnju na spolne žlijezde. Ponovite još nekoliko puta (5-9 takvih kontrakcija).

Vježba nije teška, ali je potrebno malo prakse da se točno pogodi točka, potrebna snaga pritiska i pravi trenutak. Ako dođe do ejakulacije, znači da ste pritisnuli preslabo, krivo mjesto ili prekasno. Ovom vježbom kontrolira se i zaustavlja izbacivanje sjemena iz tijela i produžuje trajanje i intenzitet orgazma, dok energija sjemena ostaje u tijelu.

Napomena: ako imate problema s prostatom nemojte izvoditi ovu vježbu dok se ne izliječite.

Nakon vođenja ljubavi tijekom kojeg ste jednom ili više puta primijenili ovu metodu, bilo bi dobro da izmasirate dvije važne akupresurne točke: jen mo točku(područje perineuma-između baze penisa i anusa) i točku na pola puta između trtične kosti i anusa. Masirajte obje točke s 27 do 81 kružnih pokreta (idealno bi bilo koristiti meku tkaninu poput svile). Ova masaža pomaže da se oslobodi mišićna napetost i pospješi resorpcija sperme te da se spriječe bilo kakvi problemi s prostatom, odnosno da se nakupljena seksualna energija pravilno rasporedi.

Na početku je najbolje da muškarac pritisak na jen mo točku vježba sam dok ne stekne osjećaj pa tek onda s partnericom. Kaže se da onaj koji ovlada ovom tehnikom ima stalni pomlađujući efekt na svoje tijelo, a uz to postaje vrstan i izdržljiv ljubavnik koji je u stanju zadovoljiti sve želje i potrebe svoje partnerice.

Tehnika postizanja višeg orgazma

Kada vi i vaš partner osjetite da ste akumulirali puno seksualne energije ili ste pred samim orgazmom, stanite sa svim kretanjima, razdvojite se. S udahom napravite kontrakciju anusa i vagine/baze penisa ( drugim riječima stisnite PC mišić koji smo objasnili gore u „vježbajte ljubavni mišić“), te povucite svu energiju kroz kralježnicu prema vrhu glave zadržavajući dah.

Kada popusti senzacija orgazma opustite kontrakciju anusa i vagine/baze penisa, izdahnite i napravite nekoliko dubokih udaha i izdaha te ponovno stupite u seksualnu aktivnost. Ovu tehniku možete primjenjivati više puta tijekom jednog seksualnog odnosa. Nakon svakog puta osjećat ćete sve više i više energije i svaki slijedeći orgazam će biti snažniji, a time i dobrobiti veće.

Napomena: ako je muškarac pred ejakulacijom, neka prvo primijeni metodu pritiska jen mo točke.

Postoji još puno detalja i nijansi koji se nadograđuju na ovu osnovnu tehniku, ali za početak krenite s ovim i uživajte!

Tekst se nastavlja na idućoj stranici 1 2

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.92 / 5   12

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: akupresurne točke za potenciju, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu