Kako poboljšati seksualni život?

Seksualni život

Obaveze, posao, svakodnevnica… Sve su to stvari zbog kojih će, prije ili kasnije, vaš seksualni život pretrpjeti štetu. Pročitajte kako poboljšati seksualni život i vratiti strast u vašu spavaću sobu.

1. Ne dopustite da problemi budu važniji od seksa

Napokon ste uhvatili malo vremena za “akciju”? Odlično. Prvo poradite na tome da sve probleme ostavite ispred vrata spavaće sobe. Jamčimo vam da ćete ih nakon strastvenog seksa puno lakše riješiti, ili barem na njih gledati drugačije.

2. Budite spontani

Nakon nekog vremena, svi parovi stvore “rutinu seksa”. Neki preferiraju seks ujutro, neki prije spavanja. Bilo kako bilo, promijenite rutinu! Pronađite pola sata u danu, kada to vaš partner najmanje očekuje i iznenadite ga. Naravno, pokušajte prepoznati je li vaš partner u istom raspoloženju i nemojte ga “zaskočiti” u trenutku kada je njegova seksualna energija na nuli.

3. Održavajte seksualnu napetost

Pokušajte održati seksualnu napetost između vas i partnera tijekom cijelog dana, bilo to provokativnim pogledima, napetim sms porukama (ili fotografijama), ili pak iskoristite trikove poput senzualne masaže nakon radnog dana. Libido koji održavate tijekom cijelog dana recept je za vatrene noći (ili jutra) u spavaćoj sobi. Samim time što ćete cijeli dan razmišljati o tome, vaš partner će na podsvjesnoj razini prepoznati da je “vrijeme za akciju”.

4. Istražite svoju “kinky” stranu

Nemojte učiniti ništa što vam ne godi, ali ponekad si priuštite “otpuštanje kočnice” i isprobavanje svih onih stvari o kojima maštate. Ukoliko one odgovaraju i vama i vašem partneru, to će između vas stvoriti još veću povezanost koja će se zasigurno odraziti na vaš seksualni život.

5. Razgovarajte tijekom seksa

Razgovor tijekom seksa može potaknuti bujicu hormona i seksualnih impulsa u vašem tijelu. Isto tako, tišina tijekom seksa može biti prilično neugodna. Čak i ako ste vi potpuno naviknuti na nju, na vaš mozak će djelovati tako da će ga “uspavati”. Ukoliko ste jako zatvoreni, ovu tehniku vježbajte malo po malo, prvo razgovorom o seksu izvan kreveta, a potom i tijekom seksa. Podijelite s partnerom sve svoje fantazije, pa čak i one koje niste spremni ostvariti.

Također, vrlo je važno da svom partneru “otkrijete” što vas uzbuđuje i date mu jasne (!) upute o tome što treba raditi. U suprotnom, propustit ćete priliku da otkrijete sve čari i užitke seksa.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu