Kako postati najbolja verzija sebe?

Kako postati najbolja verzija sebe?

Ako kontinuirano, svjesno i aktivno svakodnevno napravite jednu sitnicu kako biste bili i izgledali bolje, hranili se zdravije, profesionalno se usavršili, naučili nešto novo, nekome uljepšali dan, više voljeli sebe, probali nešto novo ili posjetili neko zanimljivo mjesto, svakog ćete dana biti bolji od sebe koji ste bili jučer!

Evo kako to možete postići.

Kontinuirano radite na sebi

Svaka promjena počinje malim koracima. Obećajte si da ćete raditi na sebi svakog dana i biti bolja osoba nego što ste bili jučer. Svakoga dana napravite mali korak k ostvarenju svojeg cilja.

Mijenjajte sebe malo po malo, naviku po naviku. Rezultati neće izostati. Sve pozitivno što napravite danas, vratit će vam se direktno ili indirektno za nekoliko mjeseci, godina, desetljeća.

Naoružajte se informacijama

Danas kada imate toliko besplatnih informacija o samonapretku, uspjehu i osobnom rastu na Googleu, YouTubeu, blogovima i portalima poput ovog kojeg ste upravo posjetili, nemate izgovora da ne radite na sebi!

Kako postati najbolja verzija sebe?
FOTO: Shutterstock

Investirajte u sebe

Ako želite otići korak dalje i napraviti doista značajnu i dugotrajnu promjenu u svom životu, ako ste se povezali s nekim autorom, self-help guruom ili životnim trenerom (life couch), kupite njegovu knjigu, posjetite radionicu ili motivacijski govor, uplatite taj tečaj, unajmite tog trenera ili terapeuta.

Novac koji ćete investirati u sebe je najbolja investicija koju možete napraviti: bilo da ulažete u svoje obrazovanje, poslovne vještine, zdravu prehranu, fitness, samonapredak ili nešto drugo.

Primijenite to što ste naučili

Za trajnu i značajnu promjenu nije dovoljno samo pročitati jednu self-help knjigu, članak ili posjetiti jednu radionicu (kao što, da biste smršavili ili izgradili mišiće, nije dovoljno provesti jedan dan u teretani).

Trebate primijeniti to što ste naučili u svakodnevnom životu, svaki dan raditi na sebi, mijenjati sebe korak po korak. Nije jednostavno, no dugoročno će se isplatiti. Jednog dana bit ćete ponosni na sebe i zahvalni na životu kojim budete živjeli.

Donesite odluku da nećete tolerirati to što vas sputava da živite ispunjenim životom

Da biste promijenili sebe i svoj život, važno je da donesete odluku da nećete više tolerirati osrednji život te da ćete raditi na sebi i na svemu na čemu trebate raditi da biste živjeli izvanrednim, sretnim i ispunjenim životom. Donesite odluku da ćete se svakog dana buditi s osmjehom na licu i navečer leći u krevet zahvalni na svemu što ste doživjeli taj dan. Da ćete voljeti svoj život i da ćete biti sretni. Istinski sretni.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.60 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu