Savjeti za pravilno izbjeljivanje zubi

izbjeljivanje zubi

Većina sredstava za izbjeljivanje i profesionalnih proizvoda sadrži neki oblik peroksida kao aktivnog sastojka. Kroz kemijske reakcije unutar vašeg zuba, on mijenja boju zuba u svjetliju nijansu.

Profesionalni izbjeljivači imaju tendenciju da su više koncentrirani od proizvoda koje možete kupiti u obližnjoj drogeriji. Setovi za izbjeljivanje, kao što su trake, gelovi i tekućine, koje možete kupiti u drogeriji mogu dobro djelovati. No, budući da su obično manje koncentrirani, rezultati su uglavnom manje drastični od profesionalnih tretmana.

Sve se svodi na to koliko ste spremni potrošiti. Stručno izbjeljivanje može koštati nekoliko tisuća kuna. Spremni za malo razmetanja? Dovoljno je da dogovorite sastanak s vašim stomatologom. No, ako želite sami uljepšati svoj osmijeh, pazite na ove mjere opreza.

Nemojte izbjeljivati ako su vaši zubi sive boje

Zubi žute ili smeđe boje su obično takvi zbog prehrambenih navika te ih relativno brzo možete „srediti“ sredstvima za izbjeljivanje.

Ali to ne možete učiniti ako imate sive zube, a uzrok takvih zubi može biti genetski ili zbog antibiotika. Razgovarajte sa svojim stomatologom kako bi pronašli rješenje.

Izbjeljivanje zubi

Nemojte izbjeljivati, ako su vam zubi već osjetljivi

Proizvodi iz drogerije, ako imate osjetljive zube, vjerojatno će dovesti do još više boli. Konzultirajte se sa stomatologom i vidite je li u mogućnosti da vam prepiše terapiju koja je sigurna za osjetljive zube.

Prekinite terapiju nakon dva tjedna ili ako osjetite nuspojave

Peroksid može nadražiti desni ili učiniti vaše zube osjetljivima na toplo i hladno. Ako vam se dogodi bilo koja od ovih stvari, zaustavite izbjeljivanje odmah! Problemi se obično povuku kada prestanete s izbjeljivanjem.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.75 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu