Udruga Nismo same organizirala psihoedukaciju za onkološke pacijentice

U prostorima Udruge Nismo same održana je interaktivna psihološka radionica „Ženska snaga – žensko zdravlje!“ na kojoj je sudjelovalo 15 žena.

Radionicu je vodila Ivona Poljak, psihologinja na Klinici za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, a glavni cilj je bio pružanje kvalitetne psihoedukacije onkološkim pacijenticama, ali i općenito osnaživanje žena u očuvanju njihovog zdravlja. U vrlo ugodnoj atmosferi, zainteresirane žene imale su imale priliku naučiti sve o povezanosti psiholoških i tjelesnih aspekata zdravlja, prepoznavanju vlastitih, unutarnjih resursa te povećanju psihološke fleksibilnosti u svim područjima života.

Udruga Nismo same organizirala je radnu terapiju i psihoedukaciju za onkološke pacijentice na temu „Ženska snaga – žensko zdravlje!“. Riječ je o radionici koja se održala u sklopu njihovog značajnog EU projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, a namijenjena je svim ženama bez obzira na dob i zdravstveno stanje uz jedan jedinstveni cilj – promocija zdravlja i zdravih aktivnosti.

Kako unaprijediti psihološke i tjelesne aspekte zdravlja?

Ova treća po redu radionica je u šarenim prostorima Udruge okupila 15 sudionica koje su uz neformalno druženje i stručno vodstvo imale priliku upoznati se sa svim psihološkim i tjelesnim aspektima zdravlja. Osim toga, naučile su  kako prepoznati vlastite, unutarnje čimbenike koji utječu na mentalno stanje te kako povećati i unaprijediti svoju psihološku fleksibilnost. Radionicu je vodila Ivona Poljak, psihologinja na Klinici za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, koja je istaknula važnost psihoedukacije onkoloških pacijentica u procesu njihova liječenja:

Inicijalna ideja ove radionice je bila raditi na osnaživanju žena i njihovom psihološkom zdravlju. Primijetili smo da ljudi često nemaju razvijeno samozaštitno ponašanje što može negativno utjecati na njihovo tjelesno i mentalno zdravlje.  Tako da svrha ove radionice je bila naučiti žene kako prepoznati svoje potrebe, kako ih izreći, kako se zauzeti za sebe i postaviti granice uz sva druga ponašanja koja se mogu opisati kao samozaštitna.
FOTO: Nismo same

Branka Meglaj, jedna od sudionica je rekla:

Radionica je bila vrlo poučna i potrebna svima nama oboljelima. Psihologinja Ivona Poljak je predivna, topla i vrlo stručna, dotakla se puno toga, dobila sam neke odgovore, a da nisam ni postavljala pitanja. Hvala Udruzi što je organizirala radionicu.

Ovim hvalevrijednim projektom, Udruga Nismo same ulaže velike napore kako bi novooboljelim ženama osigurale psihološku podršku, edukaciju i pravilno informiranje uz opuštajuću atmosferu i razgovor s liječnicima, ali i druge aktivnosti poput kreativnih radionica koje se provode u prostorima Udruge. Sljedeća planirana aktivnost Udruge je organizacija „zdrave kave“ u Šibeniku koja će se održati 5. rujna, a više informacija o projektu možete saznati ovdje.

Pročitajte i ovaj članak:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu