Snažan vjetar u leđa zelenim inicijativama: Otvoren natječaj u vrijednosti najmanje 500.000 kuna za projekte koji doprinose zaštiti okoliša i očuvanju prirode

Otvoren natječaj {Zajedno} za zelene ideje

Zanimljivi ekološki projekti ili inicijative koje mogu pospješiti ekološke navike, uljepšati okoliš ili educirati stanovništvo sada imaju priliku svoje zamisli realizirati i dovesti na višu razinu.  

Natječaj {Zajedno} za zelene ideje snažan je vjetar u leđa svim održivim inicijativama u Hrvatskoj kojim je dm odlučio podržati projekte koji doprinose održivosti, posebice u području zaštite okoliša i očuvanja prirode.

Tko se može prijaviti?

Za sudjelovanje se mogu prijaviti nevladine udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne samouprave, neprofitne pravne osobe i hrvatski proizvođači. Natječaj je usmjeren na sve zelene inicijative koje su usmjerene na uštedu energije i očuvanje prirodnih resursa, zaštitu biološke raznolikosti i rijetkih ekosustava, smanjenje onečišćenja i borbu protiv klimatskih promjena.

Od 11. travnja do 8. svibnja na stranici jednizadrugezajedno.hr otvorene su prijave za projekte u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Odabranim projektima dm će pružiti podršku u ukupnoj vrijednosti od najmanje 500.000 kuna.

Prijava se može izvršiti u tri kategorije

  1. Zaštita okoliša i održivost – u ovoj kategoriji moguće je predlagati projekte koji za cilj imaju zaštitu okoliša lokalne zajednice.
  2. Edukacije – kategorija koja obuhvaća educiranje sugrađana o važnosti zaštite okoliša i održivog razvoja te o primjeni održivih rješenja.
  3. Poticaj održivom poduzetništvu i proizvodnji – kategorija koja omogućava da na police dm-a dođu hrvatski proizvodi koji ne sadrže štetne tvari, pakirani su u ekološku ambalažu i potječu iz biološkog uzgoja i općenito za cilj imaju dugoročnu korist za okoliš, ali i razvoj poslovnih ideja od dugoročne koristi za okoliš.

Prijavljeni projekti

Budući da je natječaj otvoren, zanimljive prijave u konkurenciji za potporu dm-a već su pristigle. Projekt “Zeleni park Grabarje” uključuje uređenje parka za pozitivan doprinos razvoju i kvaliteti života na području naselja Grabarja. Projekt će provoditi aktivnosti sadnje stabala, edukacije o važnosti zaštite okoliša i opremanje parka klupama i koševima od prirodnih materijala.

Među prijavljenim je i Udruga RokOtok koja od 2019. godine drži predavanja na hrvatskim otocima o važnosti ekologije, sporta i kvalitetno provedenog slobodnog vremena djece i roditelja u prirodi. Prijavljeni su i zanimljivi ekološki projekti iz Sesveta, Bjeliševca i Crikvenice, a više o njima možete pročitati ovdje.

Prijava na natječaj vrši se putem online obrasca koji se ispunjava na internetskoj stranici www.jednizadrugezajedno.hr. Na istom mjestu možete pronaći i sve detalje oko uvjeta natječaja i prijave.

Nova StudioSadržaj napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.
Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Getty Images

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu